hategame logo
Създателите на Marvel’s Spider-Man са стрували 229 милиона долара на Sony
пуснато на 11 февруари 2020 от pseto
marvel's spider-man 19
229 милиона долара. Това е цената на студиото Insomniac, което беше придобито от Sony миналата година. Новината идва от сайта на Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ, където сделката бива финализирана по-рано през месеца. Почти цялата от тази сума бива платена в кеш.

Както почти сигурно знаете Insomniac създадоха супер успешния Marvel’s Spider-Man, който не само се превърна в най-успешната супергеройска игра, но заедно с това е един от най-успешните ексклузиви изобщо за PlayStation платформа. Вероятно и това е убедило Sony, че е добре да придобият Insomniac.

Компанията се присъединява към куп други успешни вътрешни студия на японския гигант, правещи ексклузиви. Сред които Naughty Dog, Guerrilla, Santa Monica Studio, Sucker Punch и други.

В момента Insomniac работят здраво по Marvel’s Spider-Man 2, като е съвсем вероятно да видим играта още тази година като гарнитура за PS5.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
12 февруари 2020
Съмнява ме да видим играта тази година, след като дори не е обявена. Студията които правят екслузивите за Playstation, не са Ubisoft. То тази игра излезе 2 години и нещо след анонса. Няма защо да бързат, сто процента ще има други ексклузиви за PS5 междувременно, а дали някой от тях ще ме накара да искам да си купя конзолата, ще видим. Но Marvel's Spider-Man наистина си заслужаваше парите, според мен. Дано продължението я надмине.
pseto avatar
pseto
13 февруари 2020
Да, прав си, че 2 години си е доста късичък период, даже и Call of Duty не го правят за толкова малко време. Вероятно ще са поне 3 години.

От друга страна ми е интересно какво ще дебютира заедно с Xbox Series X и PS5. Че досега... горе-долу нищо не е обявено. Ся знаем, че ще има FIFA, Call of Duty и тъй нататък, ама какво друго.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
14 февруари 2020
Засега май е обявена само Godfall за PS5, макар че ще излиза и за компютър.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл