hategame logo
Sony намалява производството на PS5 с 4 милиона бройки?
пуснато на 15 септември 2020 от pseto
ps5
Sony са намалили производствените си заявки за PlayStation 5 с 4 милиона бройки, твърдят слухове, цитирани от изданието Bloomberg. Причината? Проблеми с чиповете, които стоят в сърцевината на конзолата.

Тяхното производство е намаляло с 50% в последните месеци, които означава, че Sony няма да достигне първоначално планираната си квота от 15 милиона конзоли PS5. Вместо това в рамките на финансовата си година японците ще могат да пуснат в продажба единствено 11 милиона конзоли.

Това обаче не означава, че задължително ще има недостиг на конзоли в следващите месеци. От една страна производствените проблеми рано или късно ще бъдат решени и Sony ще може да увеличи поръчките си. От друга – 11 милиона бройки би трябвало да са достатъчно за първите 3 или може би дори 5-6 месеца.

За сравнение на PS4 отне 9 месеца да премине границата от 10 милиона продажби. Дори и PS5 да се продава доста по-добре, то изглежда нереалистично да продаде 11 милиона за по-малко от 4-5 месеца.

Коментари
morgoth_srs avatar
morgoth_srs
15 септември 2020
Sony твърдели, че не е вярно:
https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-09-15-sony-reportedly-cuts-ps5-production-by-4m-units

Update: Sony has reached out to GamesIndustry.biz with the following statement denying the Bloomberg report:

“While we do not release details related to manufacturing, the information provided by Bloomberg is false," the statement reads.

"We have not changed the production number for PlayStation 5 since the start of mass production."

pseto avatar
pseto
16 септември 2020
Щото акциите им са отбелязали спад с 3.5%, след като Bloomberg обявява тази новина. Няма какво друго да направят, освен да отрекат. И гледам, че след като са отрекли, цената е започнала да се качва и почти се е възстановила. А каква е истината един бог знае.
igra4 avatar
igra4
16 септември 2020
Хейтгейм жълт вестник 😀 Ако е 1000 лв, няма да се учудя за същите месеци да бият рекорда на предходната конзола.
bojosan avatar
bojosan
16 септември 2020
Сони отдавна не е това което беше навремето. Сони вече е конфекция.
LethianDream avatar
LethianDream
16 септември 2020
Чакам Псето да почне да публикува голи момичета, момичето на всяка трета новина, тогава рЕзко ще вдигне аудиторията. Шегата настрана, голямата тъпотия идва от някои други БГ сайтове, които на база на тази "новина" твърдо отсичат, че PS5 нямало да видим в България през 2020 година (!). Нещо, което вече не е сериозно за всеки трезвомислещ човек, окей, може да не дойде ноември, но Сони да пропусне целия коледен сезон, дори и в малка опикана страна като нашата..не ми се вярва.. Кога ще продават- през януари-февруари, когато всеки е стиснал кесията след коледната сеч? Няма логика.
pseto avatar
pseto
16 септември 2020
PS5 почти сигурно ще се продава осезаемо по-добре от PS4, няма да се изненадам и на 20-30% повече продажби. Ама ако PS4 е продал 4.2 милиона за месец и половина, не виждам как PS5 ще продаде повече от 6 милиона за същия период. Ако се продава по-добре от това, значи Sony има наистина смазваща доминация на конзолния пазар.

@LethianDream, е, търси се сензация. Може би Sony избързаха, като отрекоха слуховете, трябваше да ги оставят така известно време и да вдигнат хайпа. Това все пак е запазената марка на Apple - винаги да има "недостиг" и "ограничени количества".

HighFist avatar
HighFist
16 септември 2020
Вчера нямаше и представяне за Iphone. Тази корона тотално ги ошашави - не знаят какво да говорят, какво да представят, как да реагират, намалено е производството на компоненти.

Ако не се лъжа, Сони още преди 5 месеца сами си казаха, че имат проблеми с чиповете. Да не се правят сега, че нищо не се е случило.

@LethianDream - независимо кога ще пуснат конзолата, моето мнение е да изчакаме да премине първата вълна с евентуалните дефекти по компонентите, правени от китайци-коронаджии. А и все още няма нови заглавия, които да хващат окото. Cyberpunk ще го пуснат и за PC и за PS4.

Още си спомням слабия старт на четворката с първоначалните дефекти и The Order 1886 + Assassin's Creed 4. Беше трагично слабо, но след това Сони се засилиха яко.

Rostik79 avatar
Rostik79
16 септември 2020
Но за разлика от прехода ПС3 -> ПС4, сега ще има съвместимост с игрите за четворката. Т.е. който не е имал конзола досега и за първи път си взема, получава още от старта сериозен каталог с ПС4 заглавия. Който пък вече си има ПС4 и има натрупани заглавия, ще има стимул да ги играе с по-висок фреймрейт и каквито там ужким подобрения (съмнително) ще има на новата конзола.
Така че има разлики в старта на ПС5 и на ПС4.
HighFist avatar
HighFist
16 септември 2020
Дано на представянето днес да има повече информация за обратната съвместимост.

По-висок фреймрейт е съблазнителен, но за мен истински ъпгрейд би бил поддържането на чиста 4к разделителна способност. Тогава скачам в дълбокото с двата крака.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл