hategame logo
Sony очаква PS5 да продаде над 7 милиона до април
пуснато на 06 октомври 2020 от pseto
ps5
Sony очаква PS4 да се продава по-силно от PS5, поне в месеците около пазарната му премиера. Това ни разкрива Джим Райън, един от водещите кадри в PlayStation дивизията на японската компания.

Всъщност той не посочва конкретни числа, а казва, че очаква по-висока популярност на устройството. Но тъй като знаем, че PlayStation 4 продаде 7 милиона между ноември 2013-а и април 2014-а, то можем да предположим, че очакванията за PS5 са за... 8 милиона? Или може би дори 10 милиона продажби?

Реално Райън има причини да смята, че PS5 ще има по-висока популярност. Миналото конзолно поколение Sony издуха Microsoft, буквално. Стигна се дотам, че в един момент софтуерният гигант спря да разкрива продажбите на Xbox One. Така със сигурност PS5 ще има по-силна начална позиция от PS4.

Райън говори малко и за увеличението на цените за next-gen конзолите. Той казва, че "не може да говори за други платформи", очевидно визирайки Xbox Series S/X, но ако става дума за PS5, "стойността е очевидна". Някои PlayStation 5 игри ще струват 70 долара в САЩ, с 10 повече от тези за PS4. В Европа обаче цената е 80 евро - или внушителните 160 лева у нас.

Коментари
bojosan avatar
bojosan
07 октомври 2020
@ В Европа обаче цената е 80 евро - или внушителните 160 лева у нас.
Очаквам много надъхани ентусиасти да включат леко на задна
Rostik79 avatar
Rostik79
07 октомври 2020
За мен и 120 лева си е внушителна сума, така че съм перманентно на задна . Но това няма да ми попречи да си взема ПС5 когато му дойде времето.
nathandfan avatar
nathandfan
07 октомври 2020
Като ме вълнува дадена игра що да не я взема за 160 лева и после да я продам за 100-120? В крайна сметка всяко удоволствие се заплаща, а удоволствията точно на PS си струват разхода
Сега вече ако има маниаци дето искат да си купят 20 игри наведнъж и да не изиграват нито една си е тяхна работа, ама аз като започна нещо и докато не му видя финалните надписи не пипам друго.
pseto avatar
pseto
07 октомври 2020
Мда, така е. Тежки пазарлъци ще текат в OLX-а скоро. Макар че при мен пазарене не върви, предпочитам да съм изцяло на минус, отколкото някой да ми мрънка за по-ниски суми. Или това, което съм обявил, или нищо. (То обикновено обявявам съвсем резонни цени, де, но на някои хора им е в кръвта да се циганят.)
nathandfan avatar
nathandfan
07 октомври 2020
Бях обявил TLOU2 за 70 лева, което беше най-ниската цена в OLX, аз винаги обявявам така, за да продам бързо. Обаче не, постоянно "здр за 65 ше я дадеш ли?" и така няколко "оферти" след което вдигнах цената на играта на 75 лева и започнаха да пишат "здр, за 70 ше я дадеш ли" и така я продадох за 70. Българина си има нужда от пазарлъци, и 80% под реалната стойност да купува нещо, пак ще се опита да смъкне...
pseto avatar
pseto
11 октомври 2020
Хаха, това не е лоша идея, може и аз да се възползвам от нея. Което ми напомня, че тепърва трябва да продавам Avenger-ите, съвсем се отплеснах и не съм сигурен дали някой ще им скочи изобщо. За тях мога да сваля цената, че така или иначе вероятно ще изгубя времето на следващия човек, който ще вземе играта.
HighFist avatar
HighFist
07 октомври 2020
Ще се случи. Кредити и заеми ще вземат, но конзолата някои хора ще си я купят на всяка цена (независимо от държавата).
LethianDream avatar
LethianDream
07 октомври 2020
Нали свършиха конзолите на пре-ордър? Как ще продават- нали няма конзоли? Или вие сега ще ми кажете, че за декември ще има нови конзоли с бъндъл? Ауу, не го очаквах..
pseto avatar
pseto
07 октомври 2020
Няма, няма - просто всеки си купува последната конзола (и така, докато не станат 6-7 милиона продажби само от последни конзоли). Няма идея дали някой някога е повярвал в това "Нямаме бройки".
HighFist avatar
HighFist
07 октомври 2020
Сони разпродадоха веднага първите бройки и решиха да си признаят.
vldir avatar
vldir
07 октомври 2020
Айде че събирам кинти за Ps5
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл