hategame logo
Sony се извинява с хаоса покрай PS5
пуснато на 21 септември 2020 от pseto
ps5 price
Sony се извини в края на миналата седмица за хаоса, който се създаде покрай пускането на PlayStation 5 за предварителна поръчка. Японската компания определено не изигра картите си по най-добрия начин - макар че крайният резултат беше паническа вълна от продажби на новата конзола. От която Sony няма как да не са щастливи.

Но какво точно стана?

Миналата сряда се състоя събитие, на което най-накрая беше обявена цената на PS5, а също и датата на премиера. Интересно обаче предварителните продажби за устройството станаха активни преди него. Съответно много потребители започнаха да изкупуват тъкмо пуснатата конзола в продажба.

Обявените наличности на куп магазини обаче - включително и Amazon, се разпродадоха бързо. С което започнаха да се изпращат имейли на потребители, че поръчките им са отказани поради недостиг на бройки от PS5. А с това започна да се разгръща и черен пазар... на потвърдени предварителни поръчки на PlayStation 5. Да, последното не е шега.

В крайна сметка Sony призна, че са могли да подходят по-добре. Най-вече изчаквайки няколко дни, преди да бъде обявено предварителното поръчване на PS5. А не неговото пускане преди да се обяви цената на конзолата. Също така от компанията не се справят добре с наличностите - към момента не изглежда да има недостиг от PS5 (според неофициални данни до края на годината се очаква Sony да са поръчали производството на 11-15 милиона бройки от платформата, което ще е предостатъчно, дори и PlayStation 5 да се продава чудовищно добре).

Коментари
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
21 септември 2020
Същата простотия като NVIDIA, с тази разлика,че новите карти вече излязоха. В момента не може да си купиш карта от някой сайт,който и да е той. Абсолютно никъде няма освен в Ebay ,разбира се. На черно една бройка rtx 3080 достигна 50 хиляди долара,което е абсолютна малоумщина.Оправдават се с това,че не са очаквали толкова голям интерес. Някои сайтове даже са блокирали. Уж било криза и хората нямали пари.
HighFist avatar
HighFist
22 септември 2020
Да си ги купуват онези селяндури от Коюстендил, където си помислиха, че могат да откраднат ток, колкото цял град и да не ги хванат Ама иначе за карта ще броят хилядарки.
Жалка история.
pseto avatar
pseto
22 септември 2020
Винаги съм се чудел дали изобщо някой се връзва на всичко това - "Ау, не очаквахме такъв интерес, ама наистина, кой би повярвал, ние сме на пазара от вчера и се изненадахме". Същото като някоя компания пуска игра, която очаква да продаде 10 милиона бройки, има сървърни проблеми - "А, ние не очаквахме толкова хора, простете ни". Дрън-дрън.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
23 септември 2020
Особено като се има предвид, че PS4 е втората им най-успешна конзола и четвъртата най-продавана въобще.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл