hategame logo
Споразумението между Activision Blizzard и Google е за 160 милиона долара?
пуснато на 17 февруари 2020 от pseto
google activision blizzard
Наскоро научихме, че Google са отделили солидна сума, за да привлекат Activision Blizzard на два фронта. От една страна – да превърнат YouTube в ексклузивен стрийминг партньор на компанията, а от друга – за да бъде ползвана клауд инфраструктурата на интернет гиганта за хостване на гейм сървъри.

Каква е стойността на сделката обаче? Според спекулации в интернет – 160 милиона долара. Което прави споразумението може би най-голямото подобно такова. За сравнение преди 2 години Twitch плати 90 милиона, за да привлече Activision Blizzard на своя страна.

Иначе след самата сделка голяма част от официалното съдържание на игрите от гиганта ще се стриймва единствено в YouTube. Това включва различните про турнири за Call of Duty и Overwatch, всякакви официални представяния и други. Освен пари в кеш Activision Blizzard ще получи и специални оферти на рекламния фронт в YouTube.

С това, очевидно, Google цели да направи сайта по-силен конкурент на Twitch. Всъщност и Facebook показват солидни апетити в стрийминга.

Заедно с това Activision Bilzzard ще използва приоритетно клауд инфраструктурата на Google за хостване на свои игри. Вероятно в голямата сделка има и нещо свързано с Google Stadia - може би ще научим повече скоро.

Коментари
nightwarrior avatar
nightwarrior
18 февруари 2020
О, 100%. Гугъл с половин уста си казаха, че целят ексклузивност за игри на вмирисанта им платформа, миналата седмица Активижън-Близард си извадиха каталога от Geforce now. Нещата стават ясни.
rosniak avatar
rosniak
18 февруари 2020
Игрите на Activision Blizzard- само за Bnet и Google Stadia! Би било смешно, ако не беше плачевно...
Mitko6000 avatar
Mitko6000
18 февруари 2020
Според мен, Гугъл сами ще се осерат с това споразумение. Платформата им си беше провал, още с излизането. Пък и с умиращата положителна репутация на Activison-Blizzard... Good luck with that.
pseto avatar
pseto
18 февруари 2020
И аз не мисля, че Google ще установи Stadia по този начин. Ако не се справят с input lag-а... лошо, тогава никога няма да са мейнстрийм, колкото и милиони да дават. Реално в този случай ми се струва, че просто Боби Котик с мазна усмивка прибира милионите и си представя как шкембето му ще стане още по-дебело.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл