hategame logo
Star Wars: Knights of the Old Republic II с пач
пуснато на 22 юли 2015 от pseto
star wars knights of the old republic 2
10 години. Толкова време мина от последния голям пач, пуснат за Star Wars: Knights of the Old Republic II. Тази седмица обаче класиката се сдоби с нова кръпка, която добавя немалко неща в заглавието.

Както бихте се досетили, говорим предимно за технически подобрения. Те включват:

-Linux и OS X портове;
-поддръжка на Steam Workshop, 5K резолюция, гейм контролери;
-възможност да съхранявате игрите си онлайн;
-постижения;
-поддръжка на широкоекранни монитори;

Така една стара игрица изведнъж ще заживее втори живот. А мнозина, които се чудят какво да цъкат в топлите летни месеци, в които традиционно няма особено много нови заглавия, ще имат една идея повече.

Star Wars: Knights of the Old Republic II дебютира в продажба през 2004 година. Това бе първата игра на студиото Obsidian, като получи страхотни отзиви. И ето, че заглавието се възражда близо дузина години след това.

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
22 юли 2015
Всъщност, техническата страна е само една част от цялата картина. Играта и така се радваше на добра фенска поддръжка и понастоящем има немалко модове за нея, някои от които съществени. Важното е, че сега с поддръжката на Steam Workshop, може с един клик да се инсталират тези модове, което е добре дошло за тези, които не обичат, не могат иил не им се занимава да си моднат играта с качествено съдържание и са се лишавали от тях.

А като "казах качествено съдържание", имах предвид задължителния Restored Content Mod.

pseto avatar
pseto
22 юли 2015
То за мен и това влиза в категорията техническа част - лесна поддръжка на модовете, ама все пак се зачудих и добавих една уклончива думичка в статията. За всеки случай.

П.С. Между другото KOTOR 2 го помня много бегло, ако не се лъжа преди декада и малко нещо не ми се понрави. Може би защото не съм фен на Star Wars. Мисля, че е време да поправя тази грешка скоро.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
22 юли 2015
Kotor 2 е много, много, много добра игра във всеки един аспект, с изключение на може би битките, които са някак лесни. В ТОП 5 на моята лична РПГ класация евър.

Разбира се, в суров вид играта е доста неполирана, затова неофициалните кръпки са задължителни (Restored Content Mod не е само добавяне на орязано съдържание, а и основен източник на кръпки по геймплея). Но дори и в суров вид това е едно от най-смислените РПГ, които съм играл, особено що се отнася до списване, достоверни и интригуващи персонажи, значими решения, свобода на избор и последствия. И е Star Wars, което пък е допълнителен плюс за мен От времето, когато Обсидиан не се занимаваха с руски ММО с танкове, а правеха ролеви игри!

nightwarrior avatar
nightwarrior
23 юли 2015
Да, играта е много силна. Човек без голяма любов към Star Wars може да се влюби в KOTOR 2, а ако пък и увлеченито по Star Wars е на лице... води до много безсънни нощи и неадекватно държане на училище/работа. С няколко мода и сега играта изглежда доста приличо визуално, а ако вземат че улеснят инсталацията на модовете, още по-добре. Ако някой я е пропуснал, може да и даде шанс, голямо преживаване си е.
pseto avatar
pseto
23 юли 2015
Като гледам какво е излязло през 2004 година си припомням какво съм цъкал. Най-вероятно съм залагал адски дълго време на Rome: Total War. Но пък какво по-хубаво да хвърля едно око след 10+ години, да я видим.

Помня, че я бях поцъкал към 3-4 часа, но даже не помня защо я спрях. Може би не съм бил в настроение да играя нещо с повече четене, а май в първите часове темпото беше супер бавно.

nightwarrior avatar
nightwarrior
23 юли 2015
Възможно. Доколкото помня, наистина почва мудно, но мен там ме движеше кефа, че съм в светан на SW. Наскоро я инсталирах, ама така и не я играх, скоро може да я врътна отново, само първо да понамаля игрите в Стийм дето ги имам от камара време, а така и не съм ги довършил
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл