hategame logo
Студиото зад Angry Birds отново уволнява
пуснато на 22 октомври 2015 от pseto
angry birds 2

Нова вълна от уволнения обхвана студиото Rovio. Компанията, известна най-вече със серията си игри Angry Birds ще съкрати още поне 213 човека. Те вече са се разделили с Rovio, като преговорите за започнали още през август тази година.

Възможно е още служители да бъдат съкратени – предполага се, че компанията ще се опита да премахне около 260 работни позиции. Те са от всички дивизии на Rovio с изключение на една – онази, занимаваща се с филма, базиран на Angry Birds.

Поредните уволнения говорят ясно, че финансовото състояние на компанията не е никак розово. По-рано през годината видяхме Angry Birds 2 – истинското продължение в серията игри. То беше критикувано за прекалено агресивните си микротранзакции и не е сигурно дали приходите са били достатъчно високи.

Друг проблем за Rovio сякаш е, че не може да се откъсне от Angry Birds. Докато поредицата имаше значителна популярност в един момент, то нейните златни дни сякаш са попреминали, а залагането изцяло на нея може и да навреди. Дали Rovio готви нещо ново зад кулисите, което не е Angry Birds?

Скоро може би ще научим. Но ако са свършили идеите на финландците, то е напълно възможно да изпаднат в сериозна криза.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл