hategame logo
Съкращения в Activision Blizzard
пуснато на 16 март 2021 от pseto
activision blizzard 1
Около 50 души от Activision Bizzard са загубили своята работа, твърдят материали на Bloomberg и Sports Business Journal. Те са от почти изцяло от отдела на гиганта, посветен на електронните спортове.

Новината бива потвърдена и от Activision Blizzard. В нея не се споменава колко точно човека са били съкратени, но пък в типично корпоративен стил се посочва, че във времена на пандемия всички трябва да се адаптират, включително и екипите, занимаващи се с електронните спортове.

Вероятно под това се има предвид, че са били засегнати хората, занимаващи се с организирането на физически събития - едва ли в рамките на 2021-а ще се върнем към нормалното. Това ще се случи най-рано догодина, когато ваксинациите за COVID-19 напреднат.

Редно е да отбележим, че все пак Activision Blizzard има солиден отдел, посветен на електронните спортове. Така 50 съкращения не означават, че компанията се е отказала от тях.

Коментари
HighFist avatar
HighFist
17 март 2021
Електронните спортове за момента достигнаха своя връх, а се твърдеше, че те са бъдещето. Близард не успяха и с Heroes of the Storm, така че няма нищо учудващо в тази новина. За пандемията е ясно.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл