hategame logo
Сървъри на World of Warcraft се огъват при премиерата на Shadowlands
пуснато на 27 ноември 2020 от pseto
shadowlands wow
Някои от сървърите на World of Warcraft срещат проблеми в последните дни, става ясно от куп оплаквания на геймъри. Причината? Скорошната премиера на Shadowlands, новият експанжън на популярното MMO.

Както често се случва при подобно събитие има наплив към играта, в резултат на което сървърите с повече геймъри започват да се огъват. Немалко хора се оплакват от сериозен лаг и дисконекти, а също така и дълго чакане на опашка, за да могат изобщо да влязат и да поиграят.

Отговорът на Blizzard? В момента се работи по разрешаване на проблемите. От компанията казват, че са увеличили капацитета на някои сървъри заради големия наплив, но и той е бил запълнен.

Не е ясно дали Blizzard наистина ще променят нещо или просто ще изчакат около седмица, докато сървърите се поизпразнят - в който момент проблемите ще се разрешат сами. Сигурно е, че през годините от компанията нерядко е подхождала по подобен начин. Освен това Blizzard десетки пъти - не само при World of Warcraft - са имали проблеми със сървърите. Тези с Diablo III също бяха множество, например. Но изглежда компанията все още не е изгладила тези проблеми.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
27 ноември 2020
Сефте!
pseto avatar
pseto
29 ноември 2020
В първите години на WoW лагваше толкова много, че в редките случаи, в които вървеше добре, човек не можеше да повярва. Под 100 пинг беше фантастика, даже най-често 150-200. Сигурно са я оправили нататък, ама така и не я играх. Но при нови премиери Blizzard никога не взима допълнителен капацитет, боли ги фара, че 1 седмица ще има проблеми, винаги има отлив след това.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл