hategame logo
World of Warcraft в отлична форма
пуснато на 01 ноември 2020 от pseto
world of warcraft shadowlands
World of Warcraft е в отлична форма - въпреки че MMO-то на Activision Blizzard излезе преди десетилетие и половина. В това ни уверява Боби Котик, шефът на разпространителя.

При среща с акционери, провела се по-рано през седмицата, той споделя, че Shadowlands, новият експанжън на MMO-то, е най-успешният откъм предварителни поръчки в историята на серията. При положение, че говорим за осмата голяма добавка, това говори много.

Все пак Котик не посочва точни числа и уточнява, че става дума за "настоящия момент преди излизане на експанжън". Тоест 3-4 седмици преди пазарния дебют. Можем единствено да гадаем дали някой друг предишен експанжън на World of Warcraft е имал повече продажби в различен етап на предварителната поръчка (например седмица преди премиерата).

Котик посочва и друго любопитно нещо - че и до днес WoW успява да донесе над 1 милиард долара приход всяка година. Шефът на Activision Blizzard споменава, че това е една от малкото серии под шапката на гиганта, които могат да се похвалят с това - другите две са Call of Duty и Candy Crush Saga.

В последните години World of Warcraft сякаш започна да изживява втората си младост. Представянето на класическите сървъри, в които може да се играе чистият WoW така, както излезе преди 15 години в Европа и 16 в Северна Америка, също беше успешен ход. Не само защото се вдигна популярността на играта, но и защото прилична част от завърналите се играчи изпробват и новото съдържание.

Коментари
sauron93 avatar
sauron93
02 ноември 2020
А във разни пиратски сървъри още колко играчи има няма да коментираме,вероятно са повече от официалните. Въобще тази игра е мега зарибителна за някои хора,доста от тях си изгубиха работа,семейство,деца понеже играят това нещо твърде много ...
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
02 ноември 2020
Чел съм доста истории от играчи, пристрастени от WoW и съм съгласен. Иначе според мен 70% от хората които още играят тази игра са стари кучета
pseto avatar
pseto
02 ноември 2020
Аз съм пробвал 5-6 пъти да играя WoW, просто не става. Почвам и след 5 часа вече съм чао. Поне 4 пъти съм почвал от онова селце на таурените (тая зона я знам наизуст), тъкмо изляза от нея или там стигна до оркската столица и това е, вече WoW ми е супер скучен и го трия. Но някои приятели яко се зарибяваха. От друга страна за мен подобен ефект има Diablo II, за други е скучен и еднообразен. Като усетя, че там съм 1 седмица забит в матрицата, изпускам фитнес, недоспивам - трия си героите и приключвам.
lyubohar avatar
lyubohar
02 ноември 2020
Аз така си rage-delete-нах WoW героите и после ме беше яд. Това беше преди 7-8 години някъде, но все още се сещам чат пат и ме хваща яд. Хем аз не бях от много зарибените, цъках си лежерно, но ми беше много забавно.
sauron93 avatar
sauron93
02 ноември 2020
Аз хем съм чел истории хем съм я играл 6 години. И то доста часове на ден . Не съм бил чак до припадък както някои други но все пак това нещо изяжда живота на човек.

Иначе има хора които играят вече над 10 години. Това са хора започнали дей уан и играят до ден днешен във официалноте сървъри. Няма смисъл да смятаме колко пари са дали за експанжъните и месечната такса. При мен е малко по-различно,повече съм цъкал на пиратки и малко във близо,но пак не си заслужава изгубеното време .

pseto avatar
pseto
02 ноември 2020
То от първи ден са ти 15-16 години. На мене тези времена ми се струват кажи-речи като един живот време в миналото.
lyubohar avatar
lyubohar
02 ноември 2020
Със сигурност са дали много по-малко пари, отколкото сме дали ние за същото време
sauron93 avatar
sauron93
03 ноември 2020
Не знам ,събскрибшъна е 12 евро на месец,това прави 144 евро на година,тоест 280 лв на година само за съб. Но отделно от това купуват експанжъни на цяла цена по 60-70 евро предполагам. Тия експанжъни станаха доста,не знам точно колко на брой. Така че аз лично не съм давал повече от тях . Аз предимно си купувам игри за пс4 и то по 20 евро на игра,така по-стари и добри. Не взимам на на премиерата никога.

lyubohar avatar
lyubohar
03 ноември 2020
Ти сметни колко пари даваме за конзоли и актуални ПЦ-та. WoW се играе и на машина от 2005-а. Отделно аз в момента месечно давам повече за услуги, отколкото един WoW играч. И повечето тук поддържат поне 1 услуга, което е горе-долу колкото е WoW.
sauron93 avatar
sauron93
03 ноември 2020
Аз не. Имам едно пс4 която я бях взел втора ръка за 300 лв навремето. Имам 5-6 игри които бях взел на добра цена и ги играя от доста години. Имам едни 80 лв на година за пс+ ама това не е толкова фатално.

Старите експандове да ,новите имат малко по-високи изисквания ,едвали ще се играят добре на пц от 2005 . Като цяло си прав че нямат високи изисквания де.

Човек който играе уоу от 15 години и има всички експандове вероятно е дал едни 3000 евро за този период. Това по груби сметки ,не съм смятал точно. Аз за игри не съм давал толкова,нищо че съм геймър от 20 години.

lyubohar avatar
lyubohar
03 ноември 2020
Аз за тия 15-16г. ако бях дал само 3000 евро за геймърската ми страст, щях да съм много доволен, ама едва ли По-добре да не смятам
Rostik79 avatar
Rostik79
03 ноември 2020
Това е от тези игри, които или харесваш от раз и ги играеш с години, или те отблъскват още след първия 1-2 часа. И аз като псето съм пробвал, за да разбера, че съм от вторите.
Но аз по принцип не харесвам тези ММО-та с по хиляда иконки по екрана и всякакви съобщения и индикации.
pseto avatar
pseto
03 ноември 2020
На мен не ми допада начина на фармене в MMO-тата. Винаги ме е дразнело това да отидеш в някоя зона с противници 10 нива над твоето и да те правят на пастет с по няколко удара или ти да си 10 нива над противник и да го унищожаваш за нула време. По принцип не ми допада този начин на развитие на герои, в който всяко ново ниво получаваш стотици демидж и хиляди кръв, накрая първо, че отиваш на някакви милиони и второ, цялото развитие ми изглежда някакво изкуствено. Радва ме да не се изпада в цифромания, ако почнеш от 1 демидж да стигнеш до 1000 примерно на финално ниво, не да почнеш от 1 и да стигнеш до 100 милиона.
igra4 avatar
igra4
03 ноември 2020
Гледах как я играят, още тогава, като видях мега дървените движения и се отказах, тоест около 10 мин гледане ми стигна. Но е и ясно, че няма как да си губя времето с помийна игра.
Charcharo avatar
Charcharo
03 ноември 2020
400 IQ. Гледаш анимацията на героите и така решаваш дали една игра е добра.

... Jesus Christ...

sauron93 avatar
sauron93
03 ноември 2020
Всички мморпг-та са дървени малко или много . Такъв е жанрът ,там се гледат подобряване на цифрите които ти излизат със ъпгрейд на Гиър. Не е като примерно devil may cry че да има разнообразни анимации при бой
pseto avatar
pseto
03 ноември 2020
Абе мани ташака, ама първо като играх Guild Wars, после WoW и WoW ми се стори като бахти хаотичната дървения. Битките си бяха безумни в началото, особено и с лага, замахваш с чука и правиш 2 крачки назад и човечето отсреща такова със забавяне от 1 секунда умира. Изискваше си се свикване с всичко това. Та аргументът на играча този път не е чак толкова лош.

Макар че естествено и Асасините така ги хейтеше по картинка преди това, а сега е пръв фен.

Charcharo avatar
Charcharo
03 ноември 2020
Значи това значело "дървена" игра. Не е за игра с лоши контроли или UI а дали персонажите са красиво анимирани.

Отнеха ми 10 години да разбера тази простотия. Геймърите наистина са олигофрени...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл