hategame logo
Създателите на Eve: Online за VR: Не можеш да правиш бизнес там
пуснато на 22 октомври 2018 от pseto
eve valkyrie 1
Само преди няколко години се очакваше виртуалната реалност да се превърне в следващото „голямо нещо“ в гейминга. Към момента обаче изглежда така, сякаш концепцията общо взето последва потребителското 3D – изпада все по-бързо в забрава. И това споделят CCP, които познаваме най-вече с онлайн играта Eve Online.

Студиото инвестира сериозно във виртуална реалност и пусна добре приетият Eve: Valkyrie. Заедно с това CCP имаха две студия, разработващи продукти за виртуална реалност. Едното от които бе наскоро затворено, а другото е обявено за продан.

„Очаквахме виртуалната реалност да е два до три пъти по-голяма в този момент, точка. Не можеш да правиш бизнес там“, казва Хилмар Петурсон, шефът на CCP.

Всъщност студиото е започнало да осъзнава още миналата година, че виртуалната реалност едва ли ще расте достатъчно бързо. И са започнали да се подготвят за изход.

CCP далеч не са единствените. Все по-рядко чуваме за виртуална реалност, особено от големите компании. И остава да видим дали виртуалната реалност ще направи някое изненадващо завръщане.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл