hategame logo
Създателят на Rayman се пенсионира от гейм разработката
пуснато на 20 септември 2020 от pseto
michel ancel
Микел Ансел, дизайнерът, когото познаваме най-вече с Rayman серията, ще се пенсионира от гейм разработката. Новината научихме по-рано през седмицата. Ансел добавя, че сега той ще се концентрира изцяло върху другата му страст - животните.

В бъдеще вече бившият гейм дизайнер ще се посвети изцяло в създаване на резервати за диви животни. Подробности за това липсват, но може би в близко бъдеще ще видим Ансел в новото му амплоа.

"Днес е специален ден за мен. След над 30 години реших да спра работата по игри и да се концентрирам изцяло върху втората ми голяма страст - дивата природа", казва Ансел.

Той добавя, че новият му проект "се развива в реалния живот" и е посветен на образованието, любителите на природата и, естествено, дивите животни.

Ансел създава Rayman серията през 1995-а. През годините е бил отговорен и за Beyond Good & Evil, а също и Rabbids. Интересно е да отбележим, че в момента има два проекта, в които Ансел има роля. Единият е Beyond Good & Evil 2, а другият - Wild. Във втория от тях всичко се върти около възможността да управляваме най-различни диви животни, а действието се развива сред живописната природа. Ансел споделя, че и двете игри са "в сигурни ръце" и той се е уверил, че ще бъдат завършени качествено.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
21 септември 2020
Добър талант. Жалко, че поне не дочака Beyond Good and Evil 2, ама като знам колко много я чакаме вече, дори започвам да се съмнявам, че ще излезе някога.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл