hategame logo
Създателите на Rock Band уволняват, сменят шефа си
пуснато на 31 май 2014 от pseto
harmonix
Тъкмо този месец, студиото Harmonix успя да спонсорира успешно в Kickstarter наследник на играта си Amplitude. В обясненията за заглавието, от компанията ни уверяваха в колко добро състояние се намират.

Е, това не е баш самата истина. Наскоро 37 души са били уволнени от Harmonix, което винаги е предвестник за криза. Заедно с това, шефът на студиото Алекс Ригополус е напуснал своята позиция. Той ще остане в Harmonix като част от мениджърския състав. Позицията на изпълнителен директор ще заеме Стив Джаниак.

Както винаги, уволненията биват обяснени с нуждата от преструктуриране, сериозната конкуренция в гейм индустрията и т.н. Добавя се, че винаги е трудно да се уволняват служители, но това е нужно в случая. Общо взето, говорим за обичайното изявление по заготовка, в което не се казва нищо конкретно.

Интересно е, че Harmonix обещават, че разработката на настоящите им игри няма да пострада. В това число влизат споменатият вече Amplitude, обявеният по-рано тази година Chroma, Fantasia Music Evolved, Record Run и други. При толкова много заглавия в разработка обаче, то е малко трудно да повярваме на това.

Все пак, Harmonix продължава да е доста голяма независима компания. Така ще е интересно да видим даил ще превъзмогне тази своя криза.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл