hategame logo
The Outer Worlds е новата игра на Obsidian
пуснато на 07 декември 2018 от pseto
the outer worlds
Наскоро Microsoft купи Obsidian – и куп други студия. Можехме да се чудим единствено – дали това е за добро?

От изложението The Game Awards изглежда отговорът е положителен. На него беше представен The Outer Worlds, който... определено прилича на нов Fallout. Което не е изненадващо – Obsidian са създателите на Fallout: New Vegas, приеман от мнозина за по-добрият Fallout 3.

А при положение, че напоследък Bethesda правят куп грешни стъпки – то изглежда трябва да се доверим на Obsidian своеобразно истинско продължение на серията. Макар и с друго име.

Интересно е, че The Outer Worlds ще се появи сравнително скоро – по някое време през 2019-а. Платформите пък са PC, Xbox One и да, PS4. С други думи Microsoft не се кани да държи игрите на Obsidian ексклузивни само за PC и Xbox One.

Любопитно е всъщност да отбележим, че разпространител на The Outer Worlds няма да е Microsoft, а Take-Two, по-точно новият им отдел Private Division. Така изглежда заглавието се възползва и от финансовата мощ на софтуерния гигант, и тази на Take-Two, които покрай няколко игри на Rockstar като GTA V и Red Dead Redemption 2 определено се въргалят в пари.

Коментари
pepito avatar
pepito
08 декември 2018
дано само креативността оригиналността и качеството не бъдат удавени в комерсиалната просредственост ала-рокстар
Kadok avatar
Kadok
08 декември 2018
Гледах геймплей на играта и нещото което ми липсваше беше, че я няма тази мрачна и депресираща за Fallout сериите атмосфера. Надявам се само играта да ми допадне защото в днешно време вече само разочарования и дано поне Bethesda да се поучат от тъпите си грешки и да не осерат и TES VI.
nightwarrior avatar
nightwarrior
08 декември 2018
FO4
Мрачна атмосфера

Избери си едното.

lyubohar avatar
lyubohar
08 декември 2018
Plot twist: Kadok не е споменал FO4 никъде
nightwarrior avatar
nightwarrior
08 декември 2018
Извинявай, моя грешка, очевидно FO4 не е част от Fallout сериите.
lyubohar avatar
lyubohar
08 декември 2018
Е част е, но човекът друго имаше предвид. Освен това FO4 си има супер атмосфера. Друго може да няма, но атмосфера има...
Kadok avatar
Kadok
15 декември 2018
Като цяло FO4 въобще не искам да я споменавам. Говорех за първите серии до FO NV. След това само името на играта е Fallout и нищо повече.
BundyBari avatar
BundyBari
08 декември 2018
За добро, или за лошо, огромна част от таргета на гейминг продуктите са децата - малки деца, които не разполагат с лични пари. Така, че родителите им решават, за какви игри да вложат средства, когато пазаруват за децата си. Аз лично нямам деца, но когато/ако имам, не бих им взимал такива, от които да сънуват кошмари нощем. Така че, тенденцията игрите да стават все по-шарени ще продължи, макар и на нас старите ретро геймъри да не ни харесва.
Veluvian avatar
Veluvian
09 декември 2018
Екстра изглежда, всичко, което правят Obsidian трябва да се изучава внимателно. Изглежда, като да има интересна история в играта, макар и поостарялата графика.
vldir avatar
vldir
09 декември 2018
На шитня ми прилича
igra4 avatar
igra4
09 декември 2018
по-добре изглежда от фейлоутеца.
lyubohar avatar
lyubohar
09 декември 2018
Тая година има Metro, post-apocalyptic FPS нуждите ще бъдат задоволени. Догодина, кой знае, STALKER 2?
Charcharo avatar
Charcharo
09 декември 2018
STALKER не е пост апокалиптична игра

Иначе 2021 или след това я чакай.

lyubohar avatar
lyubohar
10 декември 2018
Я па да не е
Charcharo avatar
Charcharo
10 декември 2018
Света в STALKER си е не просто добре но и върви напред яко. Само една малка зона има "апокалиптични" нотки и дори и там идеята е да се емулира Юкон по време на Клондайкската златна треска.
lyubohar avatar
lyubohar
10 декември 2018
Дори само книгата ако гледаме, Зоната е пълна с аномалии и явления, които противоречат на познатите ни закони на физиката. Странни артефакти, мутации във и около Зоната - не бих ги нарекъл "нотки". Играта отива още по-далеч, тъй като стъпва на реално апокалиптично събитие. Ако не смяташ, че Зоната около Чернобил е пост-апокалиптичен терен, мога да ти препоръчам някои документални филми. Освен това тук говорим за жанр, и STALKER 100% отговаря на него, тъй като за рамките на играта Зоната е целия свят, който ти е достъпен.
Charcharo avatar
Charcharo
10 декември 2018
Книгата се развива в Канада и има съвсем различни тематики, сюжет, персонажи. Същото и за произведението на Тарковски.

Зоната около Чернобил е "Ecological Disaster Zone". В играта е новата надежда но и кошмар на човечеството, където забравените и онеправданите отиват за да оцелеят. Вън от зоната нещата са по-добре отколкото са в нашият истински живот.

В играта, ти си в Зоната именно за да станеш богат (Clear Sky, Shadow of Chernobyl) или заради мисия от правителството (Call of Pripyat). Групировките получават елитни Руски, Украински и НАТО оръжия, прототипи на power armor и костюми направени от Киевския институт на науките. На моменти са с екипировка над тази на най-добрите спец части и военните на Украйна използват броня направена именно за зоната...

Смисъл ;d това за мен не е точно апокалипсис. Та човечеството е близо до безсмъртие с някои от артефактите...

lyubohar avatar
lyubohar
11 декември 2018
Всички сме чели книгата и гледали филма, че даже и няколко пъти и знаем приликите и разликите с играта. Въпросът е, че играта дори чисто буквалистки погледнато да не post-apocalyptic (понеже останалият свят не е засегнат), в рамките на света на играта няма незасегнато място. Това, че имаш много силни оръжия с какво променя този факт? И във Fallout имаш power armor, това не прави играта по-малко post-apocalyptic.
Charcharo avatar
Charcharo
11 декември 2018
По тази логика Руската кампания в Call of Duty 1 и 2 са post apocalyptic също...

Fallout дори вече и тези тематики губи. Пробвай с Метро. Там знаеш, че ако падне еди коя станция е края на цялото човечество (или поне на огромна част от него). Няма спасение. В STALKER дори и Бариерата да падне, дори и Rostok да е унищожен, дори и Skadovsk да изчезне, не само, че не е гейм оувър но и ще има ответен удар до дни. Само в самия цънтър на Зоната си сам и то главно срещу аномалиите. На 40 км от човека го чака човешка цивилизация във възход.

vldir avatar
vldir
10 декември 2018
За метрото съм се подготвил с нова видеокарта
nightwarrior avatar
nightwarrior
10 декември 2018
Честита! Аз по друга причина ъпгрейднах, бът стил каунтс.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл