hategame logo
Това ли са първите скрийнове от Dragon Age IV?
пуснато на 19 юни 2020 от pseto
dragon age 4 2
Вчера се проведе онлайн събитие на EA, на което бяха разкрити детайли за някои от бъдещите игри на компанията. Други пък бяха тийзнати – например Dragon Age IV.

В статията можем да видим трио снимки, показани на презентацията на BioWare. Те явно са от следващия Dragon Age – очевидно не говорим за нещо от Anthem, другия проект, разработващ се в рамките на студиото (макар че има и слухове за следващ Mass Effect, но пък изображенията в статията са още по-далеч от тази серия).

Все пак EA предпочита да ни тийзне, отколкото да обяви в прав текст, че говорим за кадри от Dragon Age IV. Но значи ли това, че скоро ще видим и повече скрийншотове от играта? Евентуално геймплей?

Засега изглежда, че EA няма да дръпнат шалтера на BioWare, макар и Anthem да не оправда очакванията. Но дали Dragon Age IV ще успее да се върне към онова, което ни показа серията с дебютното си (и вероятно най-обичано) издание?

dragon age 4 1dragon age 4 3

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
20 юни 2020
Нямам очаквания от страна на Bioware, тея са някакво зомби, което обикаля страната на живите и се пъчи с името си, което е носил преживе.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
20 юни 2020
То от старото студио,което нямаше слаба игра сигурно никой не е останал. След напускането на двамата доктори и "отдаването" на ЕА ,всичко отиде по дяволите,а ми бяха любимото студио. Както казваше един приятел-"кълвач гъ*а да им изкълве".
rosniak avatar
rosniak
20 юни 2020
Ако слуховете за това, какво ще е Dragon age IV излезат верни, то по-добре да не излиза...
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
21 юни 2020
Рос, какви са слуховете, че не следя там какво се случва, сигурно съм изпуснал нещо.
rosniak avatar
rosniak
21 юни 2020
Най-обобщено: слуховете са, че действието ще се развива в Тевинтер империята и играта ще е live service!
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
21 юни 2020
Лайв сървис? rip!
rosniak avatar
rosniak
21 юни 2020
Това са само слухове за момента и нищо не е сигурно докато не го обявят официално! Нещата може и да се променят доволно много пъти, та да е добра игра (да, бе, да)
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
21 юни 2020
Понякога се чудя - имаш страхотно приета първа част. Имаш формулата за успех наготово, дето се казва. Не трябва да откриваш топлата вода, не трябва да откриваш колелото.
Дай на хората повече и по-добро от това, заради което хората са харесали първата част. Остави Коджима да изследва нови територии, ти прави това, което ти е създало име и ти е донесло печалба. Не може да е чак толкова трудно.
Но пък имаме ЕА като част от уравнението, значи няма как да е лесно и безаварийно.
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 юни 2020
Проблемът на ЕА е, че искат да угаждат на инвеститори и че има достатъчно заблудени души, че Фифа да носи торби с пари.

Затова и тръгнаха по пътя на live service. Live Service не е мръсна дума по подразбиране, когато е направена както трябва, има ужасно много фенове. ММО-тата дефакто са така, виж че Дестини, дори безплатния Warframe са достатъчно успешни.

Проблемът на ЕА е, че мислят първо как да се доберат до парите и след това евентуално да направят игра. Затова камара студия съсипаха. Виж какво стана с Visceral - едни от иноваторите в video game horror-a. Страхотна първа игра, с тонове атмосфера и свят който пленява фантазии. На мен ми донесе усещане, което първия Пришълец преди доста време. Втора, също добра, макар и вече с малко поизместен фокус към екшън, вместо към хорър и трета... в която явно ЕА решиха, че първите 2 не са направили достатъчно пари, дай да бухнем микротранзакции, щото при Фифа тва е успешно. Играта се прие сравнително зле и те какво направиха, хвърлиха ги да правят Батълфийлд.

Затова не искат сингъл игри, щото та да направиш микротранзакция в сингъл игра, трябва доста повече зор да си напавиш, понеже го няма елемента - ей виж тоя се разхожда с броня по-хубава от моята/има играч по-добър от моите, искам и аз.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
21 юни 2020
Моят проблем не са различните финансови модели. Има пътници за лайв сървис, има пътници за месечни такси, има пътници за ф2п с ограничения, реално има пътници всеки влак. И от корпоративна гледна точка е разбираемо защо едни модели са предпочитани.

Но ми се струва, че компаниите не искат да се примирят с идеята, че сингъл плеърът не е мъртъв.

rosniak avatar
rosniak
21 юни 2020
Дано с Jedi Fallen Order Ea да са видели, че има хляб в такъв вид игри.
Всъщност, като се замисля (зависи от гледната точка), с последният Assassin Ubi намериха и оцелиха някаква златна среда за такъв тип игри- хем имаш сингъл плеър игра с добра история, отворен свят, елементи на развитие на героя, виртуална валута, която се събира и с игра на приемлива скорост и седмични събития, които ти носят бонуси от тази валута. И като искаш- чакаш да събереш и да си купиш няколко "подаръка", като искаш- бичиш на 2 дена за по един. И редовно ти дава предмети от магазина с истински пари- брони, екипаж, дизайн за кораба и тн. Всеки сам си решава дали ще дава истински пари за цяла броня с цвят за коня, дали ще чака от подарък и тн.
pseto avatar
pseto
22 юни 2020
Принципно game as a service не трябва да е мръсна дума, защото може и да означава игра, която просто се развива във времето, без да се доплаща за това. Това не само, че не е нещо лошо - напротив, нещо хубаво е. Само че зависи от контекста. По-големите компании казват, че нещо е "game as a service", когато е наполовина готово - ама обещават, че някога ще е изцяло готово. Или казват, че нещо е game as a service, когато е фрашкано с микроплащания, които микроплащания "спонсорират услугата, защото сървърите струват трилиони долари месечно и EA не може да си позволи да си ги плаща". Тъй че е и така, и онака.

В контекста на Dragon Age вероятно означава, че ще имаме игра с акцент на мултито, което не е баш Dragon Age. Ама е ясно, че ако ще има нещо в серията, то ще е по-близко до тройката, отколкото до единицата. Този кораб отплава, а и това, което е останало от BioWare не са специалисти в RPG-тата с акцент на историята, ами напротив - по-скоро фенове на екшън RPG жанра. Нямам нищо против него, щом има "RPG" като жанр все е добре. Но естествено очаквания нямам.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
22 юни 2020
Аз лично отдавна ги прежалих BW. Ще се утешавам със Solasta: Crown of the Magister.
nightwarrior avatar
nightwarrior
22 юни 2020
Хвърлил съм и око, но нещо ми дотегна от походови битки. Това харесвах на DA: Origins, битките бяха в реално време, да можеш да паузираш и да даваш напътствия (слава богу), но за мен битките се усещаха доста по-динамични така.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
22 юни 2020
Да, и аз усещам разликата в този елемент, но не мога да кажа кои от двата подхода предпочитам. Но може би с оглед на така силно застъпеният "вертикален гейминг" походовият избор е по-удачен.
nightwarrior avatar
nightwarrior
22 юни 2020
Вероятно, едва ли е случаен подхода. Мисълта ми беше, че при мен има известно насищане към този тип геймплей. Което си е мой проблем разбира се.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
22 юни 2020
Всъщност, разбирам те добре. При мен не е пресичане, просто rtwp геймплеят напоследък по-добре ми действа някак, с оглед на това, че не ми се играе прекалено ангажиращи игри, а някакви по-лежерни. Да цъкаш там и да се случват нещата. 😂
Veluvian avatar
Veluvian
22 юни 2020
От умиление ми се доигра една Jade Empire като чуя Bioware...
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
22 юни 2020
Да, тази игра трябва да се споменава редом с другите им добри игри от миналото. За съжаление последният път, когато я преинсталирах, се появи ново заглавие и играта си увисна незавършена.
nightwarrior avatar
nightwarrior
22 юни 2020
От грешен майндсет ли, от какво ли, така и ми стои като черна точка, че не съм я изиграл. А от години я имам в библиотеката. Самия Китайски фентъзи сетинг не съм убеден, че ми допада. Може би трябва да и дам шанс.
HighFist avatar
HighFist
22 юни 2020
Колко много си личеше, че Inquisition са го били готвили за MMO, но в последния момент са се отказали и са я преправили на Single Player заглавие.

Все пак, на мен ми допадна повече от двойката.

За четворката има много, много минимален шанс да е качествена, но ако това се случи, може и да се получи нещо добро.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл