hategame logo
Tyranny от Obsidian излиза... след месец
пуснато на 13 октомври 2016 от pseto
tyranny 1
По-рано тази година студиото Obsidian изненадващо показа новата си игра – Tyranny. При положение, че заглавието бе обявено с дата на премиера през 2016-та някак се очакваше да бъде забавена за следващата година. Но това не се случи.

Напротив. Tyranny се сдоби с дата на дебют – 10 ноември. Премиерата е само за компютри – играта засега няма конзолна версия (а и вероятно няма да се сдобие с подобна).

Освен това беше пуснато и ново видео за Tyranny, което пък можете да видите под статията.

Самата игра преследва една интересна гледна точка – какво се случва в един виртуален свят, ако злото е спечелило (и вие сте един от лошковците). Скоро ще научим дали тази интересна концепция ще бъде реализирана достатъчно добре. Все пак след успеха на Pillars of Eternity – предходната игра на Obsidian – можем да очакваме доста.

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
14 октомври 2016
Подозирам, че част от екипа, основно списващата част, се е прехвърлил да работи по този проект още преди излизането на ПоЕ, доста време преди да бъде обявена самата игра. Тяхната основна дейност е привършила доста преди излизането на ПоЕ и по този начин се оптимизират ресурсите на студиото.

С готов енджин (и видими подобрения по него) и това време за работа по самото съдържание на играта, това не е рисков кратък срок. Аз съм оптимист, имайки предвид, че ПоЕ беше една от малкото игри последните години, която завърших, и то с удовлетворение. Не че беше "бест гейм евър" , но беше един от приятните проблясъци на надежда последните години.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
14 октомври 2016
И понеже ми я няма опцията за редакция, да добавя, че тези фентъзи сетинги в един момент започват да доскучават, деа. Ок, злото победило, възможност за по-различен поглед над геймплея, не звучи лошо; концепцията, ако е изпълнена добре, може да донесе свеж полъх в жанра, но започвам сериозно да се пресищам от това генерик фентъзи, колкото и да съм фен.

Ще ми се да видя добре изпълнена игра в този жанр в Sci-fi, нещо кибер, нещо малко по-техно. Обсидиан преди доста години са работили по техен си проект (спрян в душата ранен етап) във вселената на Пришълеца. Как ви звучи, а? Като за ерекция.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
14 октомври 2016
Мамка му и аутокорекция!
pseto avatar
pseto
14 октомври 2016
Истината е, че точно този тип RPG-та едвам-едвам се промъкнаха и преживяха втора младост в последните години. Именно и заради това виждаме класическите неща - или стандартно фентъзи, или пък нещо постапокалиптично. Всъщност киберпънкове пак имаше - тези новите Shadowrun-ове примерно.

Просто трябва някакви по-разчупени концепции, а най-досадната от всички е The Chosen One. Не е истина колко ненавиждам всичко това. И всъщност ме изкефи в един Dragon Age Origins, че там твоят герой не е Избраният. Което беше нещо доста приятно. Мен това ме дразни... а и някак ме гложди усещането, че нашият герой ще иска да бъде Mr. Nice Guy или поне ще е доста възможно подобно нещо. Имам навика да върша предимно "добри" неща в ролевите игри, но ми се иска в някоя ако направиш нещо добро да се случат като последствие десет лоши неща. Примерно да спасиш един човек от някое село и някой батка над теб да избие цялото село. Така ще се добави интересна дълбочина в моралните решения... но не съм супер сигурен дали ще го има това в Tyranny.


П.С. Но да, леко generic идват тези игри. Но все пак е по-добре да ги има, отколкото да ги няма и всичко да е шутър/RPG хибрид.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл