hategame logo
Tyranny с „окей“ продажби
пуснато на 17 май 2017 от pseto
tyranny 2
Tyranny, последното RPG на Obsidian, е имало „окей“ продажби, научаваме от изявление на Фред Уестър, шефът на Paradox. Именно това беше разпространителят на заглавието.

„Tyranny се справи окей. Като цяло мисля, че сме окей с продажбите. Но всички се надяваха, че Tyranny ще се справи по-добре“, казва Уестър.

Той добавя, че първоначално заглавието не е вървяло никак добре, но след това темпото се е вдигнало. Уестър добавя, че очаква Tyranny да се продава добре и в следващите месеци и като цяло да се справи прилично.

Вероятно е обаче и Paradox да имат пръст в лошите продажби. Те пуснаха Tyranny през ноември миналата година – един засипан от големи премиери месец. В такива моменти е много лесно по-малките заглавия и нишови да не се забележат, което общо взето се случи и в случая на олдскул RPG-то.

Коментари
RosenVL avatar
RosenVL
19 май 2017
Не мога да разбера защо тази страхотна игра не придоби популярността която заслужава. Превъртях я 4 или 5 пъти и всеки път исках още , и още. Малцина са игрите който са направени толкова добре.

I'm sad
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
19 май 2017
Първо, защото маркетингът не беше добър.
Второ, имаше пресищане с подобен род игри и след като маркетингът ти не е добър, не можеш да превъзмогнеш този факт.
Трето, и това е вече моето лично и субективно мнение, заради което играта не ме спечели, въпреки че съм фен на жанра - играта беше нещо като мишмаш, в който лошите идеи и изпълнение сериозно пречеха на добрите такива.

Системата с крафтване на магиите не беше лоша идея. Не беше нещо невиждано, даже мисля, че в Evil Island имаше някои по-добре замислени и изпълнении аспекти, но самата идея тук беше интересна.
Системата с битките беше основния проблем - битките като цяло, като усещане, както и механиките зад тях. Доста по-хаотични от ПоЕ, с хиляди умения, кои от кои по-неразличими. За мен бяха нетърпими. Пробвах на висока трудност, но това водеше до безсмислено дълги и еднообразни битки с най-елементарния траш. Пробвах на най-лесна трудност, викам - да минавам набързо битките и да следвам историята. Това е по-добрия вариант, но когато имаш умения на куулдаун, единственото, което правиш е да набиваш това, което е готово. Горе, долу научаваш кое какво прави и чакаш някое да се зареди. След време UI ти се запълва с умения, които правят горе-долу същото, само че с различна анимация.

Тази игра щеше да спечели безкрайно много, ако бяха съкратили уменията наполовина, след това да изберат половината от останалите, да ги преработят в силни, различими и смислени скилове. Ако трябва, сложи им по-голям куулдаун, за да планира играча кога, къде и как да ги ползва, за да извлече максимума от тях.

А сега - наредил съм си уменията на интерфейса и цъкам това, което е подред. След това чакам кое ще се зареди наново, за да го цъкна. Кофти, особено след като ПоЕ предлагаше малко по-добър подход към битките, да направят такъв завой в тази посока.

Историята може да е добра, но не можах да я докарам и до средата. Жалко. Ще трябва да изчакаме ПоЕ2.

pseto avatar
pseto
21 май 2017
Аз така и не я превъртях поради досадната липса на време, но съм съгласен, че уменията са... ужасни. И аз пуснах нещо от рода на предпоследната трудност или нещо такова и битките са някакво такова натискане на онова, което е готово, без да му мислиш много. Опитвах се да навържа някакви комбинации чат-пат, ама почти никога не се получаваше нищо. Много сблъсъци, особено с босове имам чувството, че ги минавах на някакъв див късмет - преигравах ги по 4-5 пъти и всяка итерация се случваше нещо тотално различно.

Изключително странна бойна система и много хаотична. Не играх достатъчно, че да си направя някакъв краен извод, де - несъмнено може и да има нещо, което да не съм забелязал като дълбочина.


Все пак идеята да си лошият продължава силно да ме радва. Все пак говорим за нещо, което се експлоатира доста рядко в гейминга. Именно това най-много ме радваше в Tyranny и може да ме накара да го мина изцяло в един момент.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл