hategame logo
Valheim е новият инди хит в Steam
пуснато на 16 февруари 2021 от pseto
valheim 1
Valheim е новият хит в Steam. Играта може да се похвали с над 2 милиона продажби и то постигнати за по-малко от две седмици.

Не само това, но и викингското сървайвъл заглавие окупира едно от челните места в Steam по брой играчи. Valheim в момента е на трето място след CS: GO и Dota 2 по брой хора в заглавието едновременно – 290 000, а пък пикът бе малко над 390 000.

За такъв старт разработчиците Iron Gate може би само са мечтали.

Естествено успехът на Valheim идва заради качествата на играта. В момента заглавието има "изумително положителни" отзиви в Steam – макар и да е в Early Access.

Коментари
nightwarrior avatar
nightwarrior
17 февруари 2021
Играта е готина. Миксва в себе си доста неща и се получава интересно инди заглавие. Сетъпа в Norse митологията може да ме спечели самичък, но тук има и други неща, които ми допадат.

Крафтинга не ми пречи(при повечето сродни игри ми е адски досаден), бойната система има допирни точки със соулската. Не трудност или нещо подобно, но примерно трябва да имаш едно на ум за стамината, отделно ударите се усещат достатъчно responsive, не съм сигурен за додж механиката(да задържам блока и тогава да мога да доджна, поне в сегашната версия е така, но обмислям с един autohotkey script да си направя отделен бутон). Босовете са си тегави де, поне в началото, преди да се екипираш като хората. Има PvP, но то не е фокуса. Има и къмюнити превод на български, който се допълва лека полека.

Най-трудния момент за доста хора може да е артстайла на играта. Графиката е прилична, особено като се надуе, но артстила е нещо, което няма да допадне на всеки. Дори аз мислех, че ще ми е много тегав, но поне за мен се оказа, че не е проблем.

pseto avatar
pseto
18 февруари 2021
Тази игра определено ми хвана окото, даже мисля днес/утре още да я взема. Да не говорим, че цената е направо страхона. Гледах някакво видео, мисля, че е нещо, което ще ми се понрави... макар че не съм много по сървайвъл жанра.
LethianDream avatar
LethianDream
18 февруари 2021
Като видя как строят укрепления, мислите ми отиват към Фортнайт и рЕзко почва да ми се повръща. Не е за мен този жанр, дори и като са засегнали любимата ми викингска тематика.
Rostik79 avatar
Rostik79
18 февруари 2021
Lethian, няма нищо общо с фортнайт, както предполагам знаеш, де.
Аз играх по едно време малко Субнаутика и The Forest.
Субнавтиката много ме изкефи, но ми дотегна след 10-тина часа игра. Гората също първоначално ме зариби, но такива игри май не са моя бира в крайна сметка. Имат сравнително дълга крива на заучаване, неясни цели и по някое време става досадно да цепиш дърва два дена и да събираш камъни, за да построиш една колиба.
Което само по себе си не е лошо, просто аз май вече нямам нерви за такъв геймплей.
Иначе exploration елемента е добър.
LethianDream avatar
LethianDream
18 февруари 2021
Да, знам, че е различна от Фортнайт, просто тези укрепления като ги видя, става ми зле Или както каза ти, копане на камъни и цепене на дърва. Имаше обаче една много готина сървайвъл игра - The Flame in The Flood или нещо от сорта, тя много ме радваше
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл