hategame logo
Боби Котик взима 200 милиона долара, Activision Blizzard съкращава
пуснато на 19 март 2021 от pseto
bobby kotick
Боби Котик скоро може да вземе 200 милиона долара бонуси, твърди CtW Investment Group. Организацията се позовава на клауза в договора на Котик, който е изпълнителният директор и един от основните акционери в Activision Blizzard.

Но за какво става дума точно?

През 2016-а е включена клауза в договора на Котик, според която ако цената на акциите на Activision Blizzard се удвои и задържи стойността си 90 или повече дни, той може да изиска всички бонуси, за които не се е класирал след сключването на контракта. Очевидно от 2016-а до днес тази сума възлиза на... 200 милиона долара.

Вероятно е част от заложените бонуси да са били почти невъзможни за реализиране. Но ето, че при определени стойности на акциите те стават съвсем постижими.

Котик се оценява на около 600 милиона долара преди получаване на този бонус (който почти сигурно ще бъде в ценни книжа, не в кеш). С него той ще се доближи до гросмайсторската граница от 1 милиард долара лично състояние.

Същевременно бе обявено, че Activision Blizzard готви още съкращения. Освен тези, за които научихме наскоро. Неизвестен брой хора, занимаващи се с разпространение на физически бройки на игри, ще бъдат съкратени. Причината е, че все повече хора се обръщат към дигиталното и "Activision Blizzard трябва да се адаптира". Почти всички засегнати ще са от Западна Европа.

Коментари
igra4 avatar
igra4
20 март 2021
Велик човек, почти със едни и същи игри дои балъците. 😀
LethianDream avatar
LethianDream
21 март 2021
"почти" е излишно
pseto avatar
pseto
21 март 2021
Абе те и твоите идоли Take-Two правят общо взето същото, че даже не е спорно дали GTA не деградира от издание на издание.
vanmx avatar
vanmx
22 март 2021
Единствено според мен GTA 4 беше деградация
Rostik79 avatar
Rostik79
22 март 2021
"Capitalizm", както каза Арни в "Червена топлина" като видя порно по телевизията
pseto avatar
pseto
22 март 2021
Макар че от чисто бизнес гледна точка - Котик прави печеливш бизнес и освен това е основният единичен акционер в Activision Blizzard... и си взима съответните пари.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл