hategame logo
Anthem 2.0 беше спрян от разработка
пуснато на 24 февруари 2021 от pseto
anthem cataclysm
Anthem 2.0 няма да види бял свят. Цялостната преработка на шутъра, която беше обещана още през 2019 година, беше спряна официално днес.

Новината идва от блог съобщение в официалния сайт на заглавието. То гласи, че в "духа на прозрачността" BioWare трябва да обяви, че Anthem 2.0 е бил спрян. Основната вина се хвърля върху COVID-19 - заради пандемията екипът, работещ по ъпдейта, не е успял да свърши предварително планираната работа.

Едва ли обаче коронавирусът е виновен. При положение, че наскоро EA обяви, че BioWare работи и по нов Dragon Age, и по следващо издание в Mass Effect серията, то изглежда решението за спирането на Anthem 2.0 е било взето много по-отдавна. И докато вероятно шепа разработчици са се опитали да направят каквото могат, то вероятно съдбата на проекта е била отдавна предопределена.

Така Anthem остава един от по-добрите проекти на BioWare в последните години, който няма да реализира потенциала си. Играта излезе преди две години и три дни, като беше счупена в куп свои аспекти. Бе очевидно, че EA са заставили BioWare да пуснат проекта много преди да бъде завършен - но въпреки това добрата бойна система получи положителни отзиви. Бяха ни обещани подобрения, а миналата година и Anthem 2.0 - но ето, че не бяха реализирани.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
25 февруари 2021
Аз само демото играх като излезе и ми се стори прилично за няколко часа цъкане, но не можа да ме зариби.
Може би липсваше по-стабилна сингъл кампания с добра история, след която да започне коопа.
nightwarrior avatar
nightwarrior
25 февруари 2021
Да, тъжното е, че геймплея (стрелбата, летенето) беше фън. Но се заради хилавото стори и заради липсите(обещано но не направено), самия loop на игра се усещаше по-плитък от корейско ммо.
pseto avatar
pseto
25 февруари 2021
Аз не очаквах нищо откъм история, имах скрити надежди, че BioWare няма да се оакат, ама бързо разбрах, че сюжетът ще е средна ръка. Ама това си идва от жанра, още помня дебилната история на първото Destiny. Лошото е, че бяха напипали нещо откъм битки, ама така и не се даде шанс на девовете да оправят луут системата. И дотам.

За мен решението за убиване на играта е било взето много отдавна. Вероятно 2019-а още. Оставили са няколко човека да видят дали те няма да направят някакво чудо - те не са успели. И оттам нататък - "Ми, COVID-19 беше виновен, айде чао". Ама какво да очакваш друго от компания, която зарибява деца към хазарта и това им е основният бизнес.

rosniak avatar
rosniak
25 февруари 2021
Имаше потенциал, а и с първите няколко пача пооправиха някои от проблемите. Уви...
darkblue avatar
darkblue
25 февруари 2021
Чакам с нетърпение да видим DA4 , където всички се съсредоточиха и заради което заебаха Антем. Както каза Псето и той ако е WC чао чао Bioware
pseto avatar
pseto
25 февруари 2021
Мда, всичко зависи от Mass Effect и Dragon Age, ама на тоя BioWare трудно мога да повярвам вече. То изобщо не знам какво остана от компанията, всеки, който можеше да напусна, напусна. Май EA се готвят за последното доене (защото каквото и да пуснат в тези две серии - ще се продава и ще е на печалба) и после gg BioWare.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл