hategame logo
BioWare потвърждава плановете за Anthem 2.0
пуснато на 11 февруари 2020 от pseto
anthem 28
BioWare пусна блог съобщение със старта на седмицата, в което ни уверява, че все още работи по т.нар. версия 2.0 на Anthem. Миналата година бе обявено, че компанията ще направи всички възможно да надгради върху стабилната основа, която кооперативният луут шутър има. А мнозина от нас могат да се съгласят, че бойната система и летенето в Anthem бяха страхотни, въпреки множеството проблеми.

Лошата новина? Няма каквито и да е дати. Кейси Хъдсън, отговарящ за връзките с обществеността в BioWare, единствено потвърждава, че новата ревизия на Anthem се готви с пълна сила. Но не ни дава каквито и да е срокове за нейното пускане. Можем все пак да спекулираме, че това ще се случи през 2020 година... но не можем да сме изцяло сигурни.

Хубавата новина? Подобреният Anthem ще включва много повече промени и съдържание, отколкото обикновено DLC или експанжън.

„Наясно сме, че има още фундаментална работа за вършене, за да може да се достигне пълния потенциал на Anthem. Това изисква по-голямо преоткриване на играта от ъпдейт или експанжън“, казва Хъдсън.

Той добавя, че този път на екипа в BioWare ще се даде онова, което е липсвало при премиерата на Anthem… време. Разработчиците в момента могат спокойно да експериментират и тестват нови функционалности, оставяйки качествените и изчиствайки онези, които не работят достатъчно добре с всяка следваща итерация. Главният фокус е върху геймплея.

Всичко това звучи добре... но сега остава да видим дали BioWare ще успее от втория път да ни представи прероден Anthem?

Коментари
logout avatar
logout
12 февруари 2020
T.e. ще се пробват да продадат още веднъж същия продукт, но вече "поправен"....
nightwarrior avatar
nightwarrior
12 февруари 2020
Не е задължително, No Mans Sky го оправиха с ъпдейт, въпреки че беше пълен ташак на релийз. Същото беше и с FF14, ако не се лъжа. Даже и при сингъл го имаме примера, където който си вече беше взел доста посчупения първи Вещер, получи ЕЕ едишъна без пари.

ЕА имат ресурс да я оправят, а BioWare имат нужда от добър PR с оглед предстоящия Dragon Age, който ако излезеше сега, щеше да е най-слабо продадената им игра изобщо.

Ще видим, много им не вярвам на обещанията вече, но ако в края излезе продуктът, който трябваше, може пак да и дам шанс през Аксеса.

rosniak avatar
rosniak
12 февруари 2020
Точно ей тва е- другите имат уважение към себе си, към геймърите, които вече са си платили и са останали разочаровани- дали ще е NMS, първият Вещер или FF 14 , разработчиците СА намерили начин и са се борили да си върнат доброто име или да направят добро такова след фиаското. EA по-скоро биха продали и майките си, пък камо ли да пуснат безплатен ъпдейт година и половина след излизането на игра като Anthem...
И докато основите са добри ( стрелбата, летенето, графиката, костюмите), то други бяха плачевни ( историята, техническото изпълнение, плячката) и имаше спешна нужда да бъдат поправени ( и да, някои ги оправиха- като дългите екрани за зареждане), то Bioware така и не можаха да оправят същественото за една игра от вида на Anthem- плячката и активността след финала на играта (въпреки че доколкото чух са добавили някои работи като легендарни договори, нова крепост, Катаклизъм събитието, както и някакви сезонни събития), то не мисля че тези активности са достатъчно за да задържат интереса за дълго.
Според мен след 6 години чакане, въртене, наемане и напускане на хора, на EA им е дошло до гуша през 2017/2018 и са искали някаква дата за излизане възможно най-бързо. И както виждаме, 1 година по-късно, и самите Bioware си признават че имат нужда от време да поправят играта.
Най-лошото е, че това взема да става някакъв стандарт за големите гейм компании от ранга на EA, Activision, Bethesda и Ubisoft- "ето Ви играта за 60$, нищо че не е завършена и има нужда от 6 месеца до година в пещта, пък ние евентуално ще я доопечем с пачове, в които ще добавим половината съдържание, дет Ви го обещавахме. А, да, не забрявайте да си купите луут кутиите и скиновете от магазина с истински пари!!!".
pseto avatar
pseto
12 февруари 2020
Според мен ще се направи задължително опит за Anthem 2.0 покрай PS5 и Xbox Series X. Това просто е перфектният момент за подобна ревизия. Хората докато още се радват на новите конзоли като нищо ще дадат и втори шанс на играта, а ако е направена както трябва може да се съживи и то доста силно.

Да, EA не дават нищо безплатно, ама реално - щом потрошеният Anthem се справи добре и хората го харесаха, то значи поправен може все пак да запише добри продажби и още по-важното - да даде начало на нов франчайз. След някоя и друга година - Anthem 2... и така. В днешно време франчайзите са най-важното нещо. Криво, ляво - тръгнат ли един път, ще им се даде и втори шанс. Мисля, че щом BioWare не глътна вода непосредствено след дебюта на Anthem, то ще поживее още известно време. Минимум до Anthem 2.0 и евентуааално Dragon Age IV.

Ся остава само да видим дали ще се справят BioWare. Аз продължавам да съм средно оптимистичен за този нов Anthem.

logout avatar
logout
12 февруари 2020
Както каза rosniak - някои се напънаха за да си оправят грешките, докато ЕА ще гледат да прилапат пак някой лев (долар, евро, кой с каквото плаща). А тия с конзолите пак няма да имат достъп с аксеса в началото и ще трябва да купуват
pseto avatar
pseto
13 февруари 2020
Е, то е ясно, че никой няма да направи нищо за без пари. Аз смятам, че още има пари да се изкарат от Anthem, заради това е възможно да го пренаправят както трябва... не друго. Ако бяха минали 2 години примерно, то нямаше да вярвам и грам, че има шанс да видим нещо.
God avatar
God
13 февруари 2020
Основата на играта наистина е добра и се надявам bioware да се справят, а EA да удържат на обещанието си и да не искат повече пари. Евентуално есента щяло да стане.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
13 февруари 2020
Пази Боже
logout avatar
logout
15 февруари 2020
Не ми се вярва да пропуснат искането на пари, все пак това е ЕА. Отговор в техен стил:
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл