hategame logo
Все още се работи по Anthem
пуснато на 17 май 2020 от pseto
anthem cataclysm
Миналата година EA обяви, че няма да се откаже от Anthem и ще го преработи изцяло. Дълго време по темата имаше мълчание, но ето, че нов ъпдейт на разработчиците ни споделя какво се случва в играта.

И новините са... противоречиви. От една страна бива обявено, че все още се работи по цялостно преработване на онлайн луут шутъра. Но от друга - в момента не толкова голяма част от BioWare се е заела с проекта.

Около 30 души в момента преосмислят как да подобрят Anthem. Те биват окачествени като "малък, гъвкав екип", чиято основна задача е да начертаят пътя напред. Доколкото те вероятно ще разработят някакво съдържание, то целта им е по-скоро да поставят основите за нещо голямо и след това повече хора от BioWare да им помогнат.

Интересно е обаче, че не изглежда преработеният Anthem да е напреднал особено. Споменава се, че BioWare е средата на "дълъг процес" и че малкият екип от 30 души се опитва да не бърза - явно за да не се допускат грешките от оригиналната игра.

Тя се появи през февруари миналата година, като въпреки силни елементи като бойната система получи критики - най-вече заради бъгове и постния геймплей. Конкретно луут системата бе посочена като слабост и именно над нея ще се работи и сега.

Тъй или инак ситуацията изглежда така, сякаш най-рано в края на тази година - може би за новото конзолно поколение - ще е наличен преродения Anthem. А може би и чак догодина?

Но едно изглежда сигурно - BioWare са преминали отвъд Anthem, поне към момента. Вероятно ядрото на компанията работи по нещо друго, но какво?

Коментари
rosniak avatar
rosniak
18 май 2020
To, Cataclysm-a не излезе ли и не беше нищо от това дет го рекламираха по трейлъри и стриймове?
darkblue avatar
darkblue
18 май 2020
Точно това си беше катаклизама, едно към едно с клипчето. Различно беше само когато те пусне в катаклизма, просто се появяват играчите, а не както в клипа нали все едно ги е изплюл вихър. Да няма нещо объркване с статията. Този катаклизъм мина и замина, даже в пълния си вариант.
rosniak avatar
rosniak
18 май 2020
Да, това си беше Катаклизмата , но съм останал с впечатление че самият евент трябваше да е нещо доста по-голямо (както и всички останали) от това което представиха.
Да сме живи и здрави да видим Anthem Next и да е по-добре реализиран от Anthem!
darkblue avatar
darkblue
18 май 2020
Да ти кажа честно не се сещам какво бяха казали че трябва да е катаклизама. Това което пуснаха, си беше голямо, 6 евента в самия катаклизъм, който има 2 варианта да минеш (за повече точки ) и доста неща за обиране + загадки. За пълното му минаване (дет се казва както трябва) отнемаше от 30 - до 40 мин. Естествено зависи от хората, как играят, колко са наядени и т.н Доста бяха писали нали че било прекалено дълго и не им се правило всичко, бла бла. Дет се вика хем тъй , хем тъй. За мен катаклизама беше добра насока, но до там. Като пуснат 2.0 и пак ако е наполовина свършена работа.....
pseto avatar
pseto
18 май 2020
Да, darkblue, напълно прав си, омазах аз ситуацията в случая. Обикновено паметта ми не ми изневерява и като ударя някоя по-стара информация в нета се сещам, че не е актуална, ама този катаклизъм толкова мина покрай мен, че си написах оригиналната трагична статия. Реално почти година време се удари, преди да дойде нов ъпдейт за преработения Anthem, аз вече забравих какво-що.
darkblue avatar
darkblue
18 май 2020
И това за 30-те човека е че работят по Anthem 2.0, което е доста смешно, като бройка екип. След две години бла, бла, доста тъпо ако няма да има контент до тогава. Да не говорим че не е ясно , после ще си купуваш ли играта (тези които са взели сегашната), прогреса ти ще се запази ли, доста неясни неща. Дет се вика, сега съм се нагрухтял като изрод и ако ще ме занулят посл.... доста тъпо.
rosniak avatar
rosniak
18 май 2020
EA- не очаквай нищо за да не се разочароваш и после пак остани разочарован!
Да еба, чак се чудя как изкараха Jedi Fallen Order миналата година.
pseto avatar
pseto
18 май 2020
Явно са ударили Anthem на пауза кажи-речи, оставили са някакви хора да мъдрят какво да се прави, а останалите работят по следващия проект. Dragon Age ли е, Mass Effect ли е - не е ясно, може би първото. Ама нещо ми подсказва, че този преработен Anthem ще се забави. Не знам дали и догодина ще дойде.

Интересно ми е каква изобщо е идеята на EA за Anthem. Щом тази преработена версия ще се забави едно ~2 години... е ясно, че не се гони изобщо запазване на настоящата аудитория. Явно ще си е своеобразна нова премиера от А до Я и никак няма да се изненадам да се ресетне прогресът. После ще кажат - "Ами, това е, защото играта е толкова преработена, че не е истина, нямаше как да запазим старите герои, ама сега ще можете да играете новия як Anthem, няма какво да мрънкате". Реално и след 2+ години чакане ще си изглежда като своеобразна нова игра. Ако я направят както трябва.

BundyBari avatar
BundyBari
18 май 2020
За мен BeWare и ЕА трябва да покажат топки и да признаят, че играта им беше провал, но че има стабилно ядро и да обявят разработка на Anthem 2. Даже може да се мисли вариант, ако си купил първата, втората да ти е на половин цена и тн. Енджина и битките нека са подобни, летенето беше фън също, но концепцията да е коренно различна. Да вкарат отворен свят от по-модерен тип, да наемат актьори и всичко по историята да е с яки синематици, да продължава историята от първата част, да вкарат разнообразие от мисии и някоя нова механика. Имат доста подобни добри игри от които да крадат идеи. Грехота е всичко постигнато до тук да не се оползотвори, но няма да стане с 30 души екип и отбиване на номера. А ако не се справят и с 2-рата част да закриват франчайза и BeWare с него, явно че с нови хора няма как да са същите.
nightwarrior avatar
nightwarrior
18 май 2020
Тва BeWare много добре стои с оглед последните им игри
BundyBari avatar
BundyBari
18 май 2020
Особено за чакащите с нетърпение Dragon Age 4
sauron93 avatar
sauron93
18 май 2020
Аз навремето като я бях цъкал не останах със лоши впечатления.Но за съжаление ми писна бързо,дори не знам какъв е ендгейма,ако въобще има такъв.
BundyBari avatar
BundyBari
18 май 2020
Това е драмата, еднгейма е почти никакъв... повтаряне на едни и същи мисии без да имаш поне малко мотивация да ги изпълняваш. Историята свършва претупано и незадоволително, поне мулти да бяха измислили, да имаш стимул да фармиш да за в него срещу другите играчи, но и това липсва. Аз и се кефя, но един път като видиш всички мисии и противници, няма нищо, което да те задържи вътре според мен.
pseto avatar
pseto
18 май 2020
Оригиналната ми статия беше тотал щета, микс от стари "факти" и нови такива. Пренаписах само с по-новите неща.
igra4 avatar
igra4
18 май 2020
Нз, преди 2 месеца я цъках, хем в кооп, до половината май я докарах и я изтрих. Еднакви мисии, еднообразно и скучно всичко, даже дестини 1 ми се вижда като шедьовър, пред антема. Дано ако има продължение, да го разнообразят малко за феновете, аз ще я пропусна.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл