hategame logo
Без игри за възрастни в Twitch
пуснато на 28 май 2015 от pseto
hatred 4

Забрана за игри с рейтинг „Само за възрастни“ по стандартите на ESRB е била наложена в Twitch. Това означава, че една група гейм продукти няма да бъдат показвани в стрийминг услугата... но тази новина всъщност е по-скоро добра.

Защо ли? Вместо да се взимат специфични решения относно всеки отделен продукт, Twitch решават просто да блокират само тези за възрастни. А пък всички останали са напълно позволени в платформата.

Доколкото това може да прозвучи така, сякаш популярни заглавия като Grand Theft Auto V или The Witcher 3, в които има достатъчно псувни, насилие и сексуални етюди ще бъдат забранени, то истината не е такава. По рейтингите на ESRB това са игри за хора на 17 или повече години... а пък тези „Само за възрастни“ са други. А именно, заглавия с екстремални дози насилие или откровено порно.

Като например Hatred и Manhunt 2, влизащи в първата категория. И куп порно игри, идващи предимно от Япония, влизащи очевидно във втората.

С други думи, не говорим за някакво сериозно ограничение. Макар че е сигурно, че мнозина биха искали да видят Hatred в Twitch, когато се появи в продажба идния месец.

Все пак, ясните правила са най-важното нещо. Наистина шепа игри ще бъдат ограничени, но пък (поне на теория) всички останали ще са налични в Twitch.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл