hategame logo
Twitch придоби про гейм отборите Alliance и Evil Geniuses
пуснато на 10 декември 2014 от pseto
twitch 1
Разумно ли е една стрийминг услуга да придобива гейминг отбори, чиито мачове предава редовно? Дали това няма да се счете за конфликт на интереси? За нещо, което да донесе повече негативни страни, отколкото позитивни?

Очевидно отговорът на всички въпроси е „Не“ за Twitch. Водещата стрийминг услуга днес придоби за неизвестна сума два водещи и популярни про гейминг тима днес – Alliance и Evil Geniuses. Или ако трябва да сме точни – компанията GoodGame Agency, която ги притежава. Причината?

„Електронните спортове никога не са по-големи от това, което са днес. Никога не е имало повече мейнстрийм интерес, но докато това е въодушевяващо, ние трябва да сме сигурни, че нещата са фокусирани по правилните начини. Това ще позволи индустрията ни да продължи да расте, без да се счупи. Заради това повече от всякога е нужно всички да работим заедно“, пише Алекс Гарфийлд, изпълнителният директор на GoodGame.

Кевин Лин, оперативният директор на Twitch пък ни уверява, че нищо в отношението на компанията няма да се промени към Evil Geniuses и Alliance. Нито мачовете им ще бъдат предавани по-често, нито ще бъдат рекламирани по-агресивно и т.н. Очаква се „бизнесът да си продължи като винаги“.

Дали това наистина ще стане... предстои да видим.

Интересно е, че наскоро и Steam навлезе в стрийминг пространството... как ли ще се отрази бъдещият дуел между Twitch и услугата на Valve?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл