hategame logo
Без ранни ревюта за Doom
пуснато на 11 май 2016 от pseto
doom 4 3
Обикновено западните медии получават ранен достъп до най-новите игри – понякога и седмица-две преди пазарната им премиера. Това позволява в датата на дебют вече да има готови ревюта за дадено заглавие. Наскоро научихме обаче, че Doom няма да бъде раздаван на журналисти преди премиерата си.

Причината? Мулти компонентът на шутъра. Разпространителите Bethesda разкриват, че сървърите на Doom ще са налични на 13 май, когато и в продажба ще се появи заглавието. Съответно при раздаване на ранни бройки мултито няма как да бъде изиграно и описано достатъчно детайлно в ревютата.

Интересно е обаче, че Doom има и кампания – очевидно можеше и само тя да бъде включена в материалите на медиите. А и на теория играта трябва да залага доста на сингъла. Но Bethesda са решили друго.

Ще е любопитно да видим какви отзиви ще получи Doom. Обикновено забавените медийни бройки са признак на съмнения, че даден продукт ще се представи на ниво. Каквото и да е обяснението за подобен ход. А вече в интернет видяхме отзиви на разочаровани фенове от мултито на Doom… дали няма да има и такива за сингъла?

Коментари
undefined
Конзолен Килър
11 май 2016
Като видях новите геймплей видеа от сингъла ме отказаха да я взимам. Нивата са някакви по-големи отворени мапове на които пуцаш гадове, после отиваш на другия мап и пак така. Няма никаква структуруираност на нива. Може и така да ми се е сторило, дано греша, но ще се разбере като излезе. А и с тия покрити ревюта си мирише отвсякъде на претоплена манджа.
nightwarrior avatar
nightwarrior
11 май 2016
Какво търсиш под структура? Линейни нива или? Освен това виж онлайна той е по-скоро като за конзоли(не се заяждам, много хора правят разлика между сингъла и мултито). Пък ако и мултито не ти е по вкуса - скип.
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
11 май 2016
Caveat emptor.
undefined
Конзолен Килър
11 май 2016
Някак си ако ще е праволинейна, да е в стил КОД, не обичам нива тип арени на които да трепеш гадове, ако ми се играе такава игра - Painkiller, Serious Sam.
А конзолно и PC мулти няма - има тъпо или яко. На КоД какво е? Едно и също и за PC и конзоли. Мултито на Дуум ми хареса, но аз не си търся мултиплеар игри.
nightwarrior avatar
nightwarrior
11 май 2016
Много от пробвалите мултито на РС се оплакаха - от това, че е бавна, че е ограничена подвижността, от лоудаути с 2 оръжия и т.н. Поправете ме ако бъркам, но мултито е било поверено на друга компания и от оплаквания изглежда е разработено с гледна точка да се играе на конзоли. Това имах предвид.
Иначе ясно, 1 или 2 игри цъкам заради мултито и при Doom то хич не ме интересува, затова и скипнах бетата.
pseto avatar
pseto
11 май 2016
Напротив, мултито си е точно конзолно и PC. Примерно Call of Duty е идеалният пример за конзолно мулти, правено за игра с пад, при което разработчиците хич не ги ебе за PC геймърите. Заради това оръжията убиват с 2-3 куршума, имат невероятна точност и минимален откат и те убиват от другия край на иначе минималната по размер карта - че да са по-бързи битките при конзолите. Но за PC, когато имаш мишка всичко опира до това кой ще натисне спусъка с частица от секундата по-рано (и уцелвайки протвник неговия мерник се вдига в небето и няма шанс да отговори = twitch шутър).

Що се отнася до сингъла - доста хора го искат такъв, няма лошо да се възродят игри тип Serious Sam и Painkiller, които бяха последните от породата на класическите шутъри, в които гадовете се убиваха с движения и точен мерник, не клечане зад кашончета. Въпросът е дали са се справили с всичко, което опитват да правят id Software, защото ситуацията малко мирише на "от двата стола на земята" - хем се целят в едните геймъри, хем в другите и накрая на всички им се струва странен даден продукт.

undefined
Конзолен Килър
11 май 2016
Еми мултито при PC и конзоли на КоД е едно и също. То и на пада може да се намества чувствителност и т.н. и да се обръщаш за стотни. Така са решили така са го направили на Дуум.
Се тая играта ще е средняшка, щом и ревюта не допускат ми е ясна.
NikoJ avatar
NikoJ
13 май 2016
пурво КОД сериите са си Писи заглавие второ Id software хич ги нема в играта а се програмира от Bethezda softwors or game works или кфото там им беше нещастното студио. Просто купиха името и правта на дуум и ей ти лайнян конзолен шит шщуутър ! а бетхезда като видяха каде са парите още от скайрим се виде че са конзолни боклуци .. skyrim aka scrolling menu simulator ! таз игра ще е велико падение !
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл