hategame logo
ZeniMax купуват помощниците при създаването на Doom
пуснато на 05 февруари 2017 от pseto
doom 1
ZeniMax са придобили студиото Escalation по-рано през седмицата. Компанията, основана преди 10 години ще се присъедини към множеството подразделения на американския разпространител.

По последния Doom студиото помага предимно за редактора на нива SnapMap. Ако говорим за игри пък, Escalation специализират във виртуалната реалност и мобилните продукти. Именно по такива – а също и PC проекти – ще работят те в рамките на ZeniMax.

Засега обаче подробности липсват. Не става и ясно колко пари са извадили ZeniMax за Escalation. Определено обаче компанията може да развърже кесията си в последно време.

Наскоро научихме, че ZeniMax са успели да осъдят Facebook за 500 милиона долара. Става дума за нарушена интелектуална собственост, свързана с Oculus Rift. Един голям бивш служител на ZeniMax – Джон Кармак, бе намерен за виновен в изнасяне на поверителни данни, а също и други хора като Палмър Лъки и Брендън Айриб. Тримата съвкупно ще трябва да извадят фантастичните 250 милиона долара като глоби по делото.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл