hategame logo
BioWare търси директор за "един от най-престижните си франчайзи"
пуснато на 29 март 2020 от pseto
dragon age mass effect
BioWare търси технически директор за "един от най-престижните си франчайзи" в момента. Това научаваме от обява за работа, пусната от EA.

Директорът ще има ключова роля в проекта, като от него зависи наемането на програмистите, а също и даването на посока в техническата част на играта. Съответно сред изискванията са над 5 години опит в C++ и разработка на няколко гейм продукта отначало докрай.

Големият въпрос е друг обаче - за кой франчайз говорим? Съдейки по рекламата можем да заключим, че проектът тепърва стартира в момента. И вероятно говорим или за Dragon Age, или Mass Effect.

Планове за ново издание от първата серия бяха обявени отдавна. Но в момента не знаем докъде е стигнала разработката. Може би тепърва започва?

Що се отнася до Mass Effect, макар и Andromeda да бе приета смесено, то играта все пак няма как да се окачестви като пълен провал. Съответно е възможно да има и нова част в серията. Всъщност подобни слухове имаше в края на миналата година.

Е, ще видим. В момента BioWare работи здраво по Anthem - тази година трябва да видим изцяло подобрена версия на заглавието. А след нея със сигурност ще се премине към следващия проект.

Коментари
nightwarrior avatar
nightwarrior
30 март 2020
От лийковете на Шрайър уж работата по Dragon Age върви. Освен ако не са решили да теглят чертата и да почват наново след фиаското с Антем... Може би ще е МЕ.
rosniak avatar
rosniak
30 март 2020
И аз мисля че ще е ME- уж сега закърпват/поправят Anthem и след тва Dragon age IV, която не вярвам да е готова преди 2022 и тогава вече да работят стабилно по следващ Mass effect. Ма нещо го не вярвам тва да стане- по-скоро Dragon age IV ще е провал и EA ще дръпнат шалтера на Bioware.
pseto avatar
pseto
30 март 2020
И аз така си мисля, че Dragon Age върви в момента, че ми се струва странно да се наема технически директор чак сега. Ама може и досега да са правили прототипи и да са полагали основите и сега да почва "реалната" разработка.

Ако се замисля, въпреки че бях сигурен миналата година, че BioWare ще глътне вода, все още има хляб в студиото. И мисля, че немалко хора, макар и с предразсъдъци, ще дадат пари за още някоя игра. Ама при един фейл на Dragon Age IV... кой знае.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл