hategame logo
EA спасили BioWare от фалит?
пуснато на 04 април 2018 от pseto
bioware
EA купи BioWare през 2007 година, като можем да поспорим сериозно доколко духът на компанията е останал същият днес като онова, което беше в началните й дни. Изглежда обаче студиото е било във финансова криза, преди да бъде придобито от Electronic Arts.

Това ни разкриват бивши и настоящи служители на BioWare в Reddit дискусия – сред които Дейвид Гейдър, Патрик Уийкис, Карин Уийкис и други. Те споделят, че по време на разработката на Dragon Age Origins студиото практически е останало без пари.

Така намесвайки се и придобивайки компанията EA наливат тъй нужните средства, за да видим ролевата игра в продажба. И тя беше страхотно приета. Но вероятно от Dragon Age II започна новата ера в BioWare – заглавието беше едновременно аркадизирано и пуснато прекалено рано в продажба, заради което получи доста смесени отзиви.

Можем да се зачудим и какво ли би било, ако BioWare бяха намерили средства от някоя инвестиционна фирма и бяха запазили независимостта си... но очевидно няма как времето да се върне назад и да разберем.

Що се отнася до компанията, в момента спекулациите твърдят, че всички усилия в нея се хвърлят по новото заглавие Anthem… и изглежда, че ако то е неуспешно компанията може и да бъде закрита.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл