hategame logo
Бившият шеф на Epic вече е част от Unity
пуснато на 11 май 2015 от pseto
mike capps
Майк Капс, бившият президент на Epic Games, вече е част от компанията Unity. Там той ще е „вътрешен съветник“ – роля, която явно се различава от типичните директорски позиции.

„Той е много силен поддръжник на основните принципи на Unity – ние да решаваме проблемите, вместо разработчиците и опитите ни да отворим гейм разработката за всички“, казва Джон Рикитиело, шефът на Unity. Именно той е в основата на това Капс да премине в рамките на компанията.

„Той ще има значителен принос в това Unity да продължи в правилния път“, допълва Рикитиело, който беше и бившият шеф на EA.

Не става ясно какво ще прави точно Капс в рамките на Unity, но знаем, че в Epic той отговаряше директно и за Unreal Engine дивизията. С други думи, неговият опит по развиването на един от най-популярните двигатели в гейминга днес ще е от огромна важност за новата му месторабота.

Самият Капс напусна Epic през 2012 година. Това се случи в период на криза за компанията, в който мнозина водещи кадри също се разделиха с нея. Явно Капс вече е готов за новото си предизвикателство.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл