hategame logo
Blizzard няма да премахва нищо от Diablo II
пуснато на 22 февруари 2021 от pseto
diablo 2 ressurected
Blizzard няма да променя абсолютно нищо по стандартното Diablo II след излизането на обявения в края на миналата седмица ремастър/римейк Resurrected. В това ни уверява компанията по време на сесия с въпроси и отговори от страна на феновете.

Чудите се защо това е важно? Един от огромните проблеми на Warcraft III: Reforged беше това, че Blizzard реши да премахне Battle.net клиента, работил идеално 17 години. Вместо това мулти компонентът беше заменен с нова функционалност, която хем беше по-ограничена (нямаше ранглиста например), хем и много бъгава.

Още по-лошо – след купищата критики се оказа, че няма начин да се възвърне оригиналния Battle.net. Или с други думи – пускайки ремастър Blizzard фактически уби мултито на една от класиките си.

Явно компанията се е поучила от грешката си, тъй като биваме уверени, че такова нещо няма да се случи с Diablo II: Resurrected. Изданието ще си функционира като отделен продукт, който няма да презаписва нищо от оригинала.

Засега Diablo II: Resurrected няма дата на премиера – единствено обширен прозорец от цялата 2021 година. Заглавието ще е налично за PC, Switch, настоящото и предходно поколение на Xbox и PlayStation.

Коментари
Caprice avatar
Caprice
24 февруари 2021
Прочетох статия с изискванията, които ще има ремастъра. А те са за 1080p GTX 1060 . Пак да се радваме, че този архаизъм няма да изисква RTX 3060 че да върви. Смях от всякъде. Какъв качествен ремастър, какви 5 лв, ако мога да се изразя с жаргон.

Тази ГРАФИЧНА боза би следвало да върви на безпроблемно на вградени интелски чипсети, а те искат GTX1060.

nightwarrior avatar
nightwarrior
24 февруари 2021
Е малко над среден клас видеокарта(когато излезе) на 5 години, ако ти се струват високи изисквания... При това, туй са ти препоръчителните, ако погледнем минималните, отиваме на почти 10 годишна видеокарта, която някои вградени вече бият.

Разбирам негативизъм, особено покрай скандално скапания Reforged, ама да не се оливаме.

pseto avatar
pseto
24 февруари 2021
На мен абсолютно ми харесва как изглежда този римейк. Мисля, че маниаците на тема Diablo II до един са хайпнати. Най-вече защото отдолу върви оригиналното Diablo II - което е най, най, най-важното.

Нормално е изискванията да не са минимални. Добавен е нов 3D слой върху архаична 2D игра, който в реално време подменя двуизмерни картинки с 3D модели и ефекти, същевременно вдигайки кадрите в секунда от 25 на 60. Абсолютно ясно е, че всичко това струва изчислителна мощ и то немалко такава.

Аз лично ще бъда изненадан, ако играта върви гладко. Това ще е някакъв технически шедьовър от страна на Vicarious Visions. Просто технически задачата ми изглежда адски трудна. Нещо ме гложди, че фреймрейтът ще играе, ама се надявам това да не се окаже истина.

П.С. Между другото екшън RPG жанрът е горе-долу синоним на лоша оптимизация. Path of Exile има някои брутални мемори лийкове. Същото важи и в малко по-голям степен за Grim Dawn. И двете игри не са особено красиви. Тъй че нищо ново за екшън RPG фена.

nightwarrior avatar
nightwarrior
24 февруари 2021
Аз се чудя само на Суича или на РС-то да я взема
pseto avatar
pseto
25 февруари 2021
Аз от една страна съм хайпнат по обективни причини, тъй като Diablo II ми е любимата игра, но от друга страна не съм никак сигурен дали Vicarious Visions ще могат да направят безупречен римейк. Задачата им не е никак лесна и никак няма да се изненадам от евентуално проблеми с фреймрейта.

Та за Switch не знам, да не се наложи накрая човек да ъпгрейдва наистина до 3080, че да играе Diablo II. Поне така ще се види кой е истинският фен.

Caprice avatar
Caprice
25 февруари 2021
GTX1060 е вече на 5 години, да. И все пак картата е с далеч по-големи възможности от това, което ще предложи този ремастър. Просто очевидно няма никаква оптимизация. Абсурдно високи са изискванията спрямо визуалния продукт. Да не говорим, че има куп хора, които играят на GTX1050, както и хора с още по-слаби машини. И едно от предимствата на този архаичен ремастър би следвало да бъде поне неговото подкарване на общо взето всяка машина. Не съм специалист, но съм заклет геймър от над 20 години и тази игра не би следвало да има такива изисквания. Бих го разбрал ако това е продукт на някакво пропаднало инди студио. Нека не оставяме носталгията да ни заслепява. Геймплейно играта си е чук и се надявам и ремастъра да е така, но графично не е и не е редно да отричаме очевадни факти. Дано мнението ми не се приеме като заяждане, просто това е моето мнение.
Charcharo avatar
Charcharo
25 февруари 2021
Изискванията не значат нищо.

Никога не са значели нещо. Никога. Чакай да излезе играта + първият патч и Driver и тогава съди как върви. Дотогава приемай, че изискванията са фикция написана ей така колкото да ги има.

Rostik79 avatar
Rostik79
25 февруари 2021
За заклет геймър от 20 години би трябвало да се сещаш, както Чарчаро казва, че тези изисквания ги слагат по подразбиране и има големи разминавания.
nightwarrior avatar
nightwarrior
25 февруари 2021
Изискванията в добрия случай са застраховане от страна на разработчциците(примерно решили са, че на 1060 с лекота ще бръмчи). Както казах, виж минималните. Ако са им верни изискванията, ще върви на всяко нормално РС, вече дали ще е на макс, зависи.

В лошия случай изискванията се пишат на изуст.

Какъв е случая, тук гадаем. Но пак казвам, ако са реални изискванията съвсем не смятам, че са толкова завишени. Отделно вероятно са само за 3д слоя. Вероятно ако икаш да цъкаш класическия тип на модерна машина... ще върви и на тосетер.

Нека видим какво ще излезе. Пресен е примера с Reforged, затова си мисля, че може би няма да допуснат отново пълен боклук, но... гадаем.

pseto avatar
pseto
25 февруари 2021
Caprice, пак не разбирам защо си навил на пръста си, че Resurrected е супер грозен? Аз поне такова нещо не виждам от показаните скрийншотове. Ся кое е "оцветено", кое не - няма как да знаем, докато играта не излезе. Ама това ако ми кажеш, че е грозно:

снимка

или пък това:

още една

Да, някои елементи като уменията, начинът, по който се сблъскват с противниците, вероятно част от анимациите и т.н. няма да са на топ ниво. Описах в другата статия защо - отдолу си върви старото Diablo II, което се развива върху 2D грид, съответно нещата се случват по същия начин - магиите летят със същата скорост към противниците, удрят ги по същия начин, убиват ги по същия начин. Играта никога няма да се усеща като нещо от 2021 година (или когато излезе). Но не мисля, че показаните модели/текстури са "грозни" или "архаични". Особено и когато говорим за ARPG жанра, който е един от най-грозните. Не мисля, че любител на Diablo клонингите ще тръгне да мрънка заради графика или че нещо е леко дървено.

Caprice avatar
Caprice
25 февруари 2021
@pse, показаните от теб снимки не са никак грозни, детайла е добър, но не мисля, че в играта ние ще имаме възможност за подобна гредна точка, а от горе играта си изглежда зле, поне това е моето субективно мнение. Единиците са си добре, но останалото за мен си е доста зле, за уменията да не говорим. Съжалявам, че пак употребявам този термин, но според мен точната дума е архаично.

Много ми е неприятно, че ще трябва да посоча за пример League of Legends, която използа графична платформа на 12 години, но във визуално отношение играта е на светлинни години, както от това, което виждаме в бъдещия ремастър, така и в показаното от D4. Като се почне от визуално оформление на щампионите, всевъзможни бъфове и пасивки, минем през различните умения и т.н. Да не говорим за приблизително 2000-те скина, голяма част от които променят низуално не само шампионите, но и уменията. Сега на всички ни е ясно, че едното е arpg, другото е moba. Ясно е, че ние не искаме промяна на умения в D2, но поне визуално те можеха да бъдат осъвременени. Човек би предположил, че поне в D4 ще видим нещо ново, но не. Пак същите изтъркани до болка неща.

Явно нещата опират и до субективното мнение на всеки

HighFist avatar
HighFist
25 февруари 2021

pseto avatar
pseto
01 март 2021
При Diablo III големият проблем беше екипът, който просто не беше достатъчно талантлива. Аукционът е ясно, че беше огромна, малоумна грешка, докарана от висшия мениджмънт. Но като мина една година се даде свобода на девовете... и те превърнаха играта в своеобразно MMO. Ограничена луут система с акцент на грайнда. Грайнд на парагони за прогрес на героя и т.н. За няколко години така и не напипаха някаква правилна формула.

Четворката ми прилича на още от тройката. Хората едно ги питат, те друго отговарят. От 10+ години ги питат - "а рунически думи ще има ли" - мълчание. Руническите думи са едно от най-яките неща в екшън RPG жанра като цяло. Нямам идея защо ги им практически само в Diablo II.

Ама както казах - аз си чакам Resurrected. Четворката ще се играе, но очакванията ми са мега нулеви.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл