hategame logo
Blizzard обявява новости около Diablo III, мълчи за дата на излизане
пуснато на 19 януари 2012 от pseto
diablo 3 2
Днес се очакваше Blizzard да направи голямо съобщение за Diablo III… примерно дата на излизане. За съжаление, от компанията продължиха да се правят на путки както обикновено, като обявиха някои промени по играта, но нищо прекалено сериозно.

Та какви са новостите в Diablo III? Нека се опитам да ги изброя – общо взето, съобщението на Blizzard е доста дългичко.

Първата и може би най-сериозна новост е премахването на Nephalem Cube. Това беше функционалност в инвентара ви, която ви позволяваше да salvage-нете някой предмет по всяко едно време, раздробявайки го на отделни съставки за използване от артизаните. Това вече няма да е възможно в движение, ами ще трябва да се върнете до града и да използвате функцията salvage при ковача.

Освен това, вече само магическите предмети ще могат да бъдат salvage-вани. Досега в бетата беше възможно да раздробите и белите предмети за основни съставки.

Идеята на тази новост е ясна – не всички предмети да ви вършат работа. Така както и в Diablo II ще се случва да намирате стотици хипер скапани и ненужни итеми... но пък за сметка на това удоволствието при падането на нещо по-рядко ще е огромно.

Втората новост отново е свързана с премахване на нещо – скролът за идентифициране. Сега вече вашият персонаж ще може собственоръчно да разкрие детайлите за някой непознат предмет, като според Blizzard това го прави още повече „badass”.

Третата новост... отново е свързана с премахване на нещо – Mystic артизана. Според Blizzard, в момента е много трудно тази механика от играта да бъде балансирана и е по-добре да бъде премахната. Освен това се добавя, че Mystic артизана не добавя нищо повече към персонализацията на предметите от поставянето на gem-ове в socket-ите. Все пак, от компанията намекват, че е възможно тази механика да бъде добавена в по-късен етап –вероятно в първия експанжън за Diablo III?

Нека да завърша темата с премахнатите неща и с Cauldron of Jordan. Идеята на тоя предмет беше да продавате вашите итеми в движение далеч от града. Това няма да е възможно вече. Джей Уилсън от Blizzard обявява, че иска играчите да се връщат в града по-често, за да преоценяват екипировката си, осъществяват интеракции с NPC-тата и т.н. Тук съм съгласен – аз лично обичам в подобни екшън игри отвреме-навреме да поспра, да видя дали нямам възможност да ъпгрейдна екипировката и да отпия чаша вино/бира.

Така. Толкоз за махнатите неща. Нека минем към променените такива.

Първо, Stone of Recall вече ще се нарича Town Portal... както всички ние сме свикнали. Не, наистина, пълно дебилие си беше предходното название и се радвам, че нещата се връщат към познатото от Diablo II.

Второ, петият quick слот, който е специализиран бутон за бързо използване на поушънки ще бъде преместен. Досега се намираше непосредствено до quick слотовете с номера от 1 до 4, но сега ще бъде с няколко позиции надясно. Все пак, това може и да не е финалната позиция на този бутон, като Blizzard обявяват, че може да има и промени до дебюта на играта.

И нека завършим днешното съобщение с 2 новости.

Първата можете да видите на скрийншота горе – възможност бързо да сравните как ще се отрази слагането на нов предмет на персонажа ви. Този елемент ще бъде вграден в менюто за инвентара, като преди не беше наоколо.

Другата новост е при core атрубитите на героя. Те вече ще са Strength, Dexterity, Intellect и Vitality – общо взето, познатите от Diablo II (с изключение на премахнатото завинаги Energy).

Всеки от тези атрибути ще влияе на героите по следния начин:

-Strength увеличава демиджа на варварина, както и бронята на всички класове;
-Dexterity увеличава демиджа на демон хънтъра и монаха, както и dodge-ът на всички класове;
-Intellect-ът увеличава демиджа на кастърите – магьосника и вещера, както и получаваната кръв от health globes за всички персонажи (става дума за новата механика, при която при убиване на някоя гад има шанс да пусне health globe, която ви възвръща част от кръвта, също като поушънка; разликата е, че не можете да съхраните тези globe-ове в инвентара като отварите);
-Vitality – ами, вдига кръвта на всички герои, нищо нестандартно;

И общо взето това е. Хах. Дали тая новина не стана яко по-дълга от превюто ми за Diablo III? Какво да се прави – има и такива моменти.

Все пак, аз съм разочарован заради едно – Blizzard отново се направиха на 6 без 10 и не разкриха дата на излизане. Шибано. Все пак, надявам се това да се случи... в този живот! Иначе, някои от новостите горе изглеждат яки... ама все пак са предимно подробности.

Тук би бил моментът да кажа... ИСКАМ DIABLO III ДА ИЗЛЕЗЕ ВЕЧЕ, НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ... но няма да направя това. Именно заради такива моменти казвам постоянно – човек не трябва да се поддава на хайпа дори за любимите си игри, за да не е разочарован в подобни моменти.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл