hategame logo
Blizzard осъди китайска компания за Overwatch клонинг
пуснато на 22 ноември 2019 от pseto
heroes of warfare
Докъде стигна светът - китайска компания бе осъдена за кражба на интелектуална собственост не къде да е, а в Китай. Тъжната съдба е споходена от студиото 4399 Network, защото то е клонирало в две свои игри Overwatch.

Заради това Blizzard и NetEase (разпространителят на шутъра в Китай) завеждат дело. Което е в тяхна полза. Не само двете игри на 4399 Network, казващи се Clash of Fighters и Heroes of Warfare, трябва да бъдат спрени. Заедно с това трябва да се плати и глоба.

Тя, от своя страна, изглежда адски скромна. Само 4 милиона юана (или малко под 600 000 долара). Откровено смешна сума за компании от калибъра на Blizzard и NetEase. Пък и вероятно двата Overwatch клонинга са докарали далеч по-сериозни суми, преди да бъдат спрени.

Тъй или инак е видно, че и в Китай американски компании могат ефективно да защитават своите интереси днес. Макар че почти винаги им е нужна и подкрепата на някое местно дружество като NetEase...

Коментари
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
22 ноември 2019
Бах аз тея Китайци и игри почнаха да копират. Като се замисля те аудита копираха та игри ли няма.
pseto avatar
pseto
26 ноември 2019
Копират като кучета, то няколко седмици след като излезе Overwatch имаха готов клонинг. Дървен и грозен, де, ама в доста аспекти същият. Виж, ако караш китайците да измислят нещо ново, тогава ще ги шокираш.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл