hategame logo
Mitsubishi изтегля спонсорство от Hearthstone турнири
пуснато на 30 октомври 2019 от pseto
hearthstone mitsubishi
Blizzard получи екстремално количество критики за начина, по който подходи по-рано през месеца, банвайки про геймъра с ник Blitzchung в играта им Hearthstone. Той се изказа в подкрепа на протестите за независимостта на Хонконг, които текат в момента, а след това бе изритан от играта за година. Стигна се и дотам, че американски сенатори написаха нота до Activision Blizzard, в която изразиха безпокойство от действията на компанията.

Но някои други като Mitsubishi са решили и да действат. Автомобилният производител, който е спонсор на различни Hearthstone събития, е прекратил сътрудничеството си с Blizzard. Това всъщност се е случило само два дни след избухването на скандала, но потвърждението идва чак сега.

Подробности всъщност липсват. Кратко изявление от тайванския отдел на Mitsubishi отбелязва, че компанията е прекратила спонсорските си споразумения. Причина не се посочва.

Едва ли е трудно да се досетим, че ситуацията се върти около Blitzchung. Особено и като имаме предвид, че Япония няма никак топли отношения с Китай. А сляпата подкрепа, която Blizzard оказа на комунистическия режим в страната несъмнено не се е харесала.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
31 октомври 2019
А на върха на всичко- Blizzard яко измамиха играчите в WoW....
pseto avatar
pseto
31 октомври 2019
С какво това? Я раздуй, че нещо съм пропуснал...
rosniak avatar
rosniak
31 октомври 2019
Еми в началото на годината обещаха че за просцената в WoW (за pvp и pve event) ще заделят по 250 000 $ на сцена или общо 500 000 $ + в WoW пуснаха 2 "играчки", които ако закупиш до определен период, една част от сумата ще иде за добавка към наградният фонд (25% от цялата сума ще иде за общият награден фонд). И цялостният фонд нараства. Оказва се, че хората са си купували тези мткс и парата дет са набрали е внушителна- 2 640 000 в зелено. Само че, вместо Близ да добавят 1/4 ( около 660 000) към наградният фонд, те дръпват своите 500 000 и оставят само тези 660 000 (т.е. 25% от мткс в WoW)......
HighFist avatar
HighFist
31 октомври 2019
Сега вместо мицубиши логото, между тези двамата на снимката да сложат една петолъчка.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл