hategame logo
Очаквано: И BlizzCon отменен
пуснато на 27 май 2020 от pseto
blizzcon 2016
Blizzard отмени тазгодишното издание на изложението си BlizzCon - поне ако говорим за физическия формат на събитието. Причината, разбира се, е в коронавируса COVID-19 и несигурността дали до края на годината ще бъде позволено провеждането на масови мероприятия (най-вероятно не).

От компанията добавят, че в момента нямат планове как да действат. Възможно е обаче да имаме изцяло дигитална версия на BlizzCon - други изложения също планираха своето излъчване в подобен формат.

Обмисля се и начин за провеждане на традиционните esports турнири в изцяло онлайн вид.

Явно се, че покрай ситуацията с COVID-19 поне в рамките на 2020-a няма да видим никакви гейм изложения. Но дали те ще се завърнат догодина?

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
28 май 2020
Такива новини ме подсещат за един момент в Detroit Become human. Там в едно списание имаше статия за някаква музикална група, която ще прави нетрадиционен концерт на живо. По това време в бъдещето почти всички обществени събития са само он-лайн.
Което е впрочем архетип в сай-фай литературата от край време. В Голото слънце на Азимов хората живееха в изолация и дори изпитваха погнуса и отвращение от други хора при физическа близост.
Много от нещата, писани от класиците-фантасти малко по малко стават реалност.
Във филма Demolution Man със Сталоун пък ръкостискането беше заменено с въздушен поздрав - отново за да не се предават зарази.
pseto avatar
pseto
29 май 2020
Дам, така е. Вчера имахме домсъвет между другото и гледах една баба как застава до някакъв съсед на 20 сантиметра, съвсем по бабешки без да ѝ дреме, и мен някакси ме дразнеше това (въпреки че гледах от няколко метра дистанция). Та само за няколко месеца човек бързо се "тренира" на такива навици, а аз далеч не бях сред най-паникьосаните от коронавируса. Не знам, може би инстинктите за самосъхранение се развиват доста бързо и несъзнателно в такива случаи.

Естествено всичко може и да си мине спокойно и след 2 години да си спомняме за тази епидемия като фрагмент от миналото, дано се развият така нещата.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл