hategame logo
Blizzard отменя Overwatch събитие
пуснато на 15 октомври 2019 от pseto
blizzard new logo
Blizzard са под обстрел в последната седмица след банването на Hearthstone про играча с ник Blitzchung. Той се изказа в подкрепа на независимостта на Хонконг, след което моментално беше изритан от играта, а спечелените от него пари в настоящия сезон на Grandmaster лигата - отнети. Наистина Blizzard пусна официално съобщение, в което намали наказанията и ни увери, че интересите на Китай изобщо не са били обслужвани и реакцията би била същата за всекиго... но това не подобри ситуацията никак.

И изглежда от компанията го осъзнават. Поради която причина Blizzard са отменили събитие, свързано с Overwatch, което трябваше да се проведе в Ню Йорк утре. То щеше да е част от събитието Nintendo World, като целта му бе да промотира Switch версията на заглавието. Очакваше се не само да се види Overwatch в действие, но и феновете на играта да могат да говорят с гласовите актьори на шутъра.

Още по-интересно е, че Blizzard не отронва и дума, разяснявайки защо събитието е отменено. Което практически потвърждава, че е от страх за ескалация на Blitzchung скандала. Феновете на компанията още са ядосани и са възможни протести. Всъщност такива се организират вече и за BlizzCon, който ще започне на 1 ноември. И явно Blizzard предпочитат да не рискуват.

Но не изглежда компанията да знае как да потуши напрежението в момента.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
16 октомври 2019
Обаче тия не спират с изцепките- баннали и американските играчи...
pseto avatar
pseto
17 октомври 2019
Е, тези си го заслужават според мен на 100% по всички параграфи. Дори и ако изключим ситуацията с Blitzchung. То тяхното си е баш провокация, докато "оригиналният" скандал си изглежда като баш спонтанна реакция, наказана свирепо.

Ама Blizzard сами се насадиха в този трап, при който нямат правилен ход. Каквото и да правят все ще е грешно.

rosniak avatar
rosniak
18 октомври 2019
То тези момчета е ясно че с цел провокация (то самият текст #BoycottBlizzard си го казва), но въпросът беше какво ще направят Близз- дали ще ги баннат и тях, показвайки че служат на Китай веднага, дали ще ги баннат веднага и излизайки със съобщение че си "държат на реномето" (базирайки се на текста #BoycottBlizzard) или на тези от АУ ще им се размине. И понеже им се размина, те сами се отказаха от HS. Така че им е през кОровете за тоа бан.
А тази година Близкона ще е доста интересно събитие!!!
nightwarrior avatar
nightwarrior
18 октомври 2019
Следващият Близкон е в Пекин.
pseto avatar
pseto
19 октомври 2019
Хаха, за момент наистина помислих, че следващият BlizzCon ще е в Китай. Всичко можем да очакваме от Blizz вече.

@rosniak - е, в конкретния случай с тези студенти Blizzard си спазва правилата. Да не говорим, че това "бойкотирайте Blizard" няма да мине никога по никакъв начин. В случая не виждам нищо скандално. Ама... определено няма да им е кеф да ги гледат под лупа в следващите няколко месеца.

П.С. Гледах, че 25% от приходите им идват от Азия... много е, ама не е толкова много, колкото 75%, които не идват от Азия. За да се изпикаеш на 75-те процента, които те крепят и които са те направили титанична компания в полза на 25-те... вече си мисля, че ходът на Blizzard беше 100% малоумен.

rosniak avatar
rosniak
19 октомври 2019
То тия момчета ( от АУ) трябваше да ги баннат още на /същият/следващият ден от Близзард- най-малко заради реномето и името си. А те, така го направиха че всеки ход излезе грешен..... Да еба, не е толкова трудно....
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл