hategame logo
Blizzard се гаврят с EA заради микроплащания
пуснато на 14 ноември 2017 от pseto
ea activision blizzard
Темата относно колосалното количество микроплащания в Need for Speed: Payback и Star Wars Battlefront II определено е най-горещата в гейминга в момента. В нея не пропуснаха да се впуснат и Blizzard чрез Twitter акаунта на StarCraft II.

По-рано през седмицата играта официално се превърна във free-to-play продукт. В него цялото мулти е безплатно, а пък втората и третата сингъл кампании ще ви струват реални пари, ако имате интерес към тях (плюс друго допълнително сингъл съдържание). Поради тази причина биват пуснати няколко съобщения в следния дух:

„Брой pay-to-win механики в StarCraft II? 0“.

„Брой часове, преди да можете да играете с който и да е co-op командир в StarCraft II? 0“.

„Брой часове, нужен за отключване на пълната Wings of Liberty кампания? 0“.

Е, Blizzard пропускат да отбележат, че все пак StarCraft II ще има заключени елементи, за които се плаща. Но реално нищо, което влияние на баланса в мултито. От друга страна в Overwatch пък има loot кутии – но пък те осигуряват единствено козметични екстри. И пак не влияят на геймплея.

Предстои да видим как EA ще се измъкнат от цялата ситуация. Но щом стават обект на подигравки от конкуренцията – работата не е на добре.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
16 ноември 2017
Изтрит коментар
RosenVL avatar
RosenVL
16 ноември 2017
Toxic , ти май не зацепваш каква е разликата ?!
rosniak avatar
rosniak
16 ноември 2017
^^ И после някои да ми каже колко са "нормални" и "загряващи" Токси и Играчкин...
sauron93 avatar
sauron93
16 ноември 2017
Е той и star wars ммо-то на Еа дълги години беше със месечни такси , не знам дали още е така .
rosniak avatar
rosniak
16 ноември 2017
@sauron93- Star wars:The Old republic ли ? Беше за около година- година и нещо (може би 2 години?) с месечни такси, но след това вкараха един free-2-play, дето е по-добре да си плащаш редовно, отколкото да си ф2п
igra4 avatar
igra4
18 ноември 2017
Те близърд са си лика прилика с ЕА, даже ЕА има да ги стигат още.
pseto avatar
pseto
19 ноември 2017
Реално Heroes of the Storm има съвсем справедлив free-to-play модел, а пък в Overwatch луут кутиите осигуряват само козметика. А играта освен това е FPS, тоест ти е все тая как ти изглежда героя. Поне на мен ми е. Няма нищо общо с това да ти заключат прогресията зад grindwall... ей го, NFS: Payback почти ми става приятен и бам - "Ходи грайнди още или дай реални пари"... голяма тъпотия.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл