hategame logo
Codemasters обяви Dirt Rally
пуснато на 27 април 2015 от pseto
dirt rally 15
Нова игра в Dirt серията на Codemasters бе обявена. Тя носи подзаглавието Rally, като интересното е... че вече се продава в Steam Early Access. Да, точно така – рейсърът вече може да бъде купен, макар и в недовършен вариант.

Dirt Rally струва 27 евро, като цели да ни върне към корените на игрите от страна на Codemasters. Акцентът ще е много повече на симулацията, отколкото на аркадата, като само можем да се надяваме заглавието да ни върне донесе спомени, подобни на първите Colin McRae игри.

„Пускането на Dirt Rally в Early Access ни плаши до смърт, но в добрия смисъл на думата“, пишат Codemasters.

„Искаме да се почувствате като част от екипа разработчици и да ни помогнете в създаването на по-добър продукт“, добавят британците.

В настоящия си вариант Dirt Rally включва 36 етапа, разделени в три локации – Монте Карло, Гърция и Уелс. Налични са и 17 автомобила, вариращи от класиките на 60-те години на миналия век до най-модерните рали возила днес.

Заедно с това има и куп снимки от Dirt Rally… които не изглеждат зле.

Но кога ли играта ще се появи във финален вариант в продажба? И дали Dirt Rally ще е онзи рали рейсър, който чакаме от прекалено дълго? Скоро ще научим. dirt rally 9dirt rally 8 dirt rally 7 dirt rally 6dirt rally 5dirt rally 3dirt rally 2dirt rally 17 dirt rally 16dirt rally 15 dirt rally 14dirt rally 13 dirt rally 12 dirt rally 11dirt rally 10 dirt rally 1

Коментари
PornFlakes avatar
PornFlakes
28 април 2015
Силна концепция. Отделил съм на играта около 2 часа до сега - оплаквания почти нулеви. По-добър early access продукт не съм купувал.
pseto avatar
pseto
28 април 2015
Доста интересно... а управлението как е? В стил по-яките игри на Codemasters отпреди 15 години или новите им рейсъри? Щото ако е като последните Dirt-ове... зле.
PornFlakes avatar
PornFlakes
28 април 2015
Като цяло е много по-отпуснато с цел реализъм. При спиране се усеща много повече трансфер на тежест от мост на мост и загуба на сцепление от страна на задните колела. Отделно бабуните по терена се попиват много по-грубо от колата, а не като в предишните Дъртове, където си летеше през неравности, все едно се кара по облак. Усеща се рибаунда на амортисьора и как дебалансира колата. Много повече корекции с волан се изискват. Отделно начина по който колата се движи по дадена настилка е много добре пипнат. Монте Карло примерно е само асфалт, на места покрит със сняг, на други с лед. На леда по-щедро натискане на спирачката почти винаги води до блокиране на колелата и умопомрачителна загуба на сцепление.

Наблегнали са адски много върху това, колата да се усеща с цялата си тежест и инерция при намаляване и завои, и начина по който това се предава през колелата, поне според мен е доста автентичен.

П.П. Друга лига е спрямо предишните Дъртове

undefined
negodnika
29 юли 2015
Не ми харесва управлението грам и с клавиатурата и с волана, нищо общо с реалността. Колите не спират (при скорост 50км/ч се влачат по 25метра), с волана дори при каране на право force feedback-a върти волана сам?! Dirt 2-ката е в пъти по-добра и се приближава много повече до реалността. Както в Dirt колите се въртят странно около оста си сякаш гумите не се докосват до настилката, на записа се вижда най-добре. Няма никакво усещане за скорост, дори от камера на капака или в купето, ако някой е гледал реални записи от купето на рали автомобил знае за какво говоря. Моделите на колите са доста детайлни и точни. Минаването през локви е много добре реализирано. За мен играта е разочарование.
pseto avatar
pseto
29 юли 2015
Хм, интересно, а гледам много я хвалят из Steam и интернет като цяло. То реализмът отдавна е бита карта специално в рали игрите, ама явно Codemasters съвсем са решили да минат на другия полюс. В Dirt 3 автомобилите намаляват от 100 до почти нула за 10-15 метра и то не на асфалт, а тука явно съвсем наобратно са го изкарали.

А иначе това за волана - то нали уж се води още недовършена играта, та явно ще има проблеми всякакви, докато не се приключи изцяло. Макар че сега гледах някакви видеота в YouTube и изглежда... странно наглед.

PornFlakes avatar
PornFlakes
29 юли 2015
Пич, извинявай, но говориш абсолютни глупости и не съм сигурен дали тролиш или наистина си вярваш на написаното. Най-нелепото нещо е, че твърдиш, че Dirt 2 - игра, в която взимаш фиби със 120км/ч е по-реалистична от Dirt Rally. Oт тука ми е ясно, че говориш на изуст.

Това за спирането също е простотия. Даже има оплакваня, че колите спират твърде добре на чакъл, където би следвало спирачния път да е по-дълъг и наистина спирачките са твърде ефективни.

Играта е ДАЛЕЧ ОТ АРКАДА и силно се съмнявам с тия празни приказки, въобще да си пипал iRacing. Чул си от някъде, че там има някакви официални лиги а-у и дотам.

Сега мисля да пусна играта и да постна gif-чета да се види, че това което си наговорил за играта, е базирано на адски неточни и субективни представи за това какво представлява рали спорта.

Това, че волана ти се мята като не си го пипнал...приятел имаш ли книжка? Ако да, запали колата, намери някой черен път или дори асфалт, дай мръсна газ и виж дали волана ще стои центриран. Вярно, че все още се иска доработване на FFB в играта, но за момента е доста задоволително, а за усещането на скорост пак говориш наизуст. С 30 навъртяни часа спокойно мога да заявя, че хендлинга на автомобилите е адски достоверен.

undefined
negodnika
30 юли 2015
Може и да съм преувеличил, гледам играта с всеки пач става по-добра и може да и дам втори шанс. Играл съм и играя всички сериозни рейсъри, не само имам книжка ами карам по състезания: Кондофрей, Божурище, Дракон. Карам и картинг доста добре. FFB мята волана на асфалт, а реално на магистралата и със 150км/ч да пуснеш волана колата си върви в права линия. При първото ми каране на Dirt Rally дори на половин газ колата не можа да хване пътя, е вярвай, че ще се справя с WRC автомобил в реалността доста по-добре.
PornFlakes avatar
PornFlakes
30 юли 2015
Само дето, като си на магистрала, силите които въздействат на колата нямат нищо общо с излизане от 180 градусова фиба с opposite lock & газ. Също така, в играта волана въобще не се мята ако си на права линия и дадеш пълна газ, е сега го пробвах с Quattro S1 на Pikes Peak, това дето пишеш е далеч от истината.

П.П. Божурище го затвориха преди 2-3 години. Силно се съмнявам въобще да си стъпвал там.

pseto avatar
pseto
30 юли 2015
Знаем се с @negodnika от едни 15-на години (поне), та не те лъже за нещата, които ти пише. Виж по техническите неща, които дискутирате аз нямам какво да кажа.
PornFlakes avatar
PornFlakes
30 юли 2015
Може, може. Като спомена Божурище, обаче се озадачих. Пистата не се експлоатира от няколко години, а последния път като бях настилката беше в отвратително състояние.
undefined
negodnika
30 юли 2015
При мен след карибриране на волана(Logitech MOMO) както казах при движение в права посока, FFB върти волана, не на излизане от завой, не на влизане в завой, а направо. На Божурище съм давал времена 2007-2008г
http://images17.snimka.bg/002973866-big.jpg?r=0
Това е от Калояново.
http://media.snimka.bg/s1/2917/032077153-big.jpg?r=0
undefined
negodnika
29 юли 2015
iRacing с волан се приближава най-много до истината.
undefined
negodnika
29 юли 2015
Гледам има подобрение, може пък и да стане.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл