hategame logo
Студиото на Crytek в София затворено
пуснато на 20 декември 2016 от pseto
crytek black sea 1

Слуховете за пореден път се оказват право в целта. Crytek отново е в криза и то сериозна – наскоро цели пет студия на немците са били закрити. Едно от тях – в нашенската столица София.

„Crytek ще се концентрира върху разработките в студията си във Франкфурт и Киев, продължавайки да създава премиум игри“, гласи официално прессъобщение по темата.

Допълва се, че има план за намиране на работа за всички онези, работещи в засегнатите студия. Тук можем да гадаем какво се има предвид. Възможности служители да работят дистанционно или да се преместят в Германия например, за да станат част от основния екип на Crytek? Или пък продажба на цели студия на други разпространители?

Доста вероятно е обаче повечето от петте засегнати отдела да бъдат чисто и просто съкратени. Става дума за студия в Будапеща, Истанбул, Сеул и Шанхай (плюс споменатото в София).

Из нашите ширини Crytek разработваше Arena of Fate. Засега не е ясно какво ще се случи с играта – а също и с останалите заглавия, правени в злощастните студия. Можем само да се надяваме разработките да не се загубят.

Иначе не можем да знаем какво ще е бъдещето на Crytek. От официалното прессъобщение разбираме, че компанията ще акцентира на високобюджетните проекти. От друга страна тук има едно противоречие – как те могат да се разработват в състояние на финансова криза, в която очевидно е Crytek? Дали изобщо ще видим някога следващ Crysis?

Коментари
igra4 avatar
igra4
20 декември 2016
Скоро и Юбишит София.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
20 декември 2016
Изтрит коментар
vldir avatar
vldir
20 декември 2016
Те направиха един Crysis и си мислят че 20 години ще ги храни. Ми направете нещо яко.
Veluvian avatar
Veluvian
21 декември 2016
Интересно ми е на какво се базира предпочитаното им студио в Киев, отколкото в София? По - евтина работна ръка? По добра свършена работа досега? Хмм...
lyubohar avatar
lyubohar
21 декември 2016
Украйна е аутсорсинг хит в момента. И да, работната ръка е по-евтина, а програмистите - добри.
still_no_one avatar
still_no_one
21 декември 2016
А някой да инфо относно MED, по-известен ккато Георги Динчев, и той беше един от пичовете на студиото. Ида не ви кефи пича, все пак е направил не малко за гейминга в БГ...
Former Gaming Glory avatar
Former Gaming Glory
21 декември 2016
Хм, не мога да се сетя нещо на тях което скоро да е излизало и да е добро.
Поне engine-а да си продаваха, ама и там не става, Unreal Engine 4 подбива яко цента, което значи че трябва да измислят яка игра... Което не знам как ще стане - все пак говорим за Crytek.
Veluvian avatar
Veluvian
21 декември 2016
Както съм си мислел и преди, Crytek имат кадърни програмисти, но липса на свежи идеи и иновативност в игрите им, герои, диалози, сценарии. Имат нужда от хора в студиа като Ninja Theory примерно, защото игрите на немците са красиви, но клиширани като цяло. Може би най - голямата им класика ще си остане първия FarCry.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл