hategame logo
Дело заведено срещу студио на Bethesda
пуснато на 05 декември 2019 от pseto
rune 2 game
Преди месец се случи едно определено странно събитие. Само ден след като пусна играта си Rune II в продажба студиото Human Head обяви, че прекратява своето съществуване и ще се прероди под шапката на Bethesda с названието Roundhouse. От който ход най-прецакан излезе разпространителят Ragnarok, инвестирал в Rune II.

След като играта се оказва без разработчик само ден след излизането си в продажба е повече от логично, че доста геймъри ще се замислят, дали да си я купят. Тъй като няма да има кой да поправя евентуалните бъгове.

Но това не е всичко. Human Head - или по-точно вече Roundhouse - още не са дали на Ragnarok изходния код и останалите asset-и за Rune II. Което означава, че дори и да бъде намерено студио, което да се занимава с поддръжката - то няма как да започне работа, преди да има това съдържание.

Освен всичко друго ръководителите на Human Head са обвинени, че тайно са преговаряли с Bethesda, без да съобщят на Ragnarok, а също така и че са забавили прекалено дълго премиерата на играта. Така разпространителят очаква да получи обратно целият инвестиран бюджет в Rune II, а освен това и още 100 милиона долара обезщетение за пропуснати ползи.

Второто едва ли ще се случи. Но пък изглежда напълно вероятно поне бюджетът за играта да бъде възстановен. Освен ако маститите адвокати на Bethesda не намерят друг начин...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл