hategame logo
Студиото Human Head закрито, преродено
пуснато на 14 ноември 2019 от pseto
humanhead studios
Студиото Human Head беше закрито, а след това - преродено под шапката на Bethesda с названието Roundhouse. Това научихме по-рано през седмицата, като ходът е определено... нестандартен.

Най-вече защото в подобни случаи ако се готви корпоративно сливане едната компания купува другата. Но вероятно Human Head са имали дългове, заради което е било преценено, че е по-добре те просто да бъдат затворени. На всички техни служители обаче са били предложени договори с Bethesda в новата компания Roundhouse.

Причината за хода? "Икономическите реалности". Официално съобщение разкрива, че те са подтикнали Human Head да затворят врати след 22 години съществуване. Все пак се посочва, доколкото компанията вече я няма, нейният екип ще продължи напред заедно.

Любопитно е да отбележим, че разпространителят на последната игра на компанията - Rune II, научава за закриването на компанията в същия момент, в който и всички ние. А определено изчезването на Human Head ще навреди и на играта, и на Ragnarok Game (както се казва издателят). Най-вече защото няма кой да осигурява поддръжка на Rune II... за каквото очевидно е имало сключен договор.

Самите Human Head познаваме освен с Rune серията и с първия Prey, който не беше успешен (наскоро видяхме друга игра със същото име, но на Arkane, която бе доста положително приета). В последните години студиото се изживяваше по-скоро като специалист в портовете.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл