hategame logo
Disco Elysium вече се продава в Австралия
пуснато на 14 май 2021 от pseto
disco elysium the final cut
Disco Elysium вече може да се купи и от австралийците. По-рано през годината последната ревизия на играта, наричаща се The Final Cut, беше окачествена като заглавие, което "може да е обидно за стандартите на морала и благоприличието си заради използването на наркотици и наличието на секс, престъпления, насилие и жестокост".

Заради това Disco Elysium: The Final Cut дори не беше достъпен за аудиторията над 18 години. А интересно играта не е чак толкова крайна, колкото изглежда от обяснението на австралийската агенция, оценяваща всяка игра с предстояща премиера в страната.

Все пак мнението им е било променено. Disco Elysium вече ще може да се купи от всички на възраст над 18 години.

Естествено в днешните дигитални времена всичко това едва ли има голямо значение. Всеки, който има желание, може да се сдобие с играта и чрез интернет. Но определено подобни забрани изглеждат странно - и то ако говорим за пълнолетни хора, които трябва да могат да решения от типа на какво да играят сами.

Коментари
lyubohar avatar
lyubohar
16 май 2021
Държавата, основана от каторжници от Европа, се страхува от малко секс и насилие 😄 Които, между другото, въобще не преобладават, играта е доста софт за мен.
pseto avatar
pseto
16 май 2021
Да, освен възможността да взимаш наркотици, не мога да се сетя за нещо друго "скандално". Насилието е в някакви съвсем малки дози, секс... не помня дали имаше? Пък и дори хапчета като взимаш пак има негативни ефекти, тоест не е някакво тяхно възхваляване. Това е лошото на прекаленият либерализъм - възрастните хора сами трябва да могат да преценяват какво да играят.

(Не че днес някой може да те спре да играеш каквото и да е, пускаш един VPN и всичко приключва. )

LethianDream avatar
LethianDream
18 май 2021
Велика игра, а за австралийците среден пръст. По-добре да я бяха забранили тотално и да станат за смях пред света..
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл