hategame logo
Готви се сериал по Disco Elysium
пуснато на 27 юни 2020 от pseto
disco 2
Disco Elysium бе една от най-добрите игри на 2019 година - най-вече заради страхотния си сценарий и отлично написани персонажи. Е, изглежда в близко бъдеще заглавието ще се сдобие и с адаптация за малкия екран.

Разработчиците ZA/UM обявиха по-рано през месеца, че работят с компанията DJ2 Entertainment за адаптация на Disco Elysium. Засега допълнителни подробни липсват.

Самата игра е своеобразна детективска история, но развиваща се в алтернативен, интересен свят. Определено вселената на Disco Elyisum би могла да разкаже много истории...

...но от друга страна кино адаптациите на игри рядко се оказват успешни. В случая на Disco Elisyum един от огромните плюсове е възможността да изиграем цялата кампания по съвсем различен начин, залагайки или на главен герой, който е или силен, но тъп, или разчитащ на интуицията си, или предимно на интелекта си. В сериал всичко това няма как да бъде представено, понеже ще имаме само един възможен поглед над Хари (както се казва основният ни персонаж).

Но пък кой знае - може би продукцията ще е успешна?

Коментари
lyubohar avatar
lyubohar
27 юни 2020
Ако успеят да уловят утопичната атмосфера, може и да се получи. Интересно ми е кой от хилядите възможни варианти за развитие ще изберат
pseto avatar
pseto
28 юни 2020
Вероятно ще изберат някой от по-скучните, балансирани варианти (или някой, свързан с интелекта и интуицията). Не мисля, че ще могат да пресъздадат неща като това (буквално) червото да ти каже какво да правиш (gut feeling), това си бяха такива брутално яки детайли, които най-добре изпъкват при написан текст.

Ама може и да се получи, де... аз както винаги си запазвам скептицизма, когато става дума за адаптации.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл