hategame logo
Документ на EA: Ultimate Team е гръбнакът на FIFA
пуснато на 26 април 2021 от pseto
ultimate team ronaldo
Ultimate Team е гръбнакът на FIFA, а играчите трябва да бъдат мотивирани да се насочват именно към този режим. Това твърди изтекъл вътрешен документ на EA, който е достигнал до американската медия CBC.

Той е приличен по размер - 54 страници, като подробно описва стратегиите на Electronic Arts за футболната им игра. Най-интересният текст обаче идва на страница, озаглавена "5 неща, които трябва да знаете". Там се посочва следното:

"Ultimate Team е гръбнакът на FIFA, а ние (EA) трябва да направим всичко възможно, за да заведем играчите там". На друго място се казва - "Всички пътища водят до Ultimate Team".

Самите EA не отричат достоверността на документа. Те обаче казват, че "той се разглежда извън контекст". Разпространителят отказва други коментари.

Този документ доказва онова, което ние добре знаем от години - че Ultimate Team е гръбнакът на FIFA. Също и както е очевидно, че EA прави всичко възможно, за да "бута" играчите именно към него. Останалите елементи от футболната серия биват занемарявани, като в последните години Electronic Arts твърдят, че не е умишлено... но изтеклият документ показва обратното.

Едва ли обаче нещо ще се промени. Поне и докато режими като Ultimate Team с платени луут кутии не бъдат счетени за хазарт от правителствени органи. Това ефективно ще убие режима, защото хем ще има забрана за ползването му от геймъри под 18 години, хем и ще бъде регулиран. Но засега EA дои кравата, докато може.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
27 април 2021
Да го духат от EA. Дано избухнат в пламъци. Мога да ги призная само за Jedi Fallen Order, че беше супер читава, но пак не са я разработили конкретно те, така че да мрат в лайна.
igra4 avatar
igra4
27 април 2021
Какво ти пречат ЕА? Изкарват и качествени игри. Фифа е най-добрата футболна игра, а ултимейт тийм е за балъците, който иска налива там.
Като имах ea аксес, цъках с приятели онлайн мачове, не съм и бутал ултимейт тийма.
Rostik79 avatar
Rostik79
27 април 2021
Да, не разбирам хейта - като не те кефят игрите им, не ги играеш и толкова.
Аз специално футболна игра за последно играех от демото на дисковете към ПЦ мания преди около 20 години
nightwarrior avatar
nightwarrior
27 април 2021
Двуличието донякъде. Всеки който е играл ФИФА, знае че е криминална схема, особено Ultimate Team-a, който не съм пипал от 2015та(първи и последни досег досега).

Само че ЕА твърдят, че не е така, че е surprise mechanics, че UT не е единственият фокус. А дефакто пробутват като иновации в кариерата, неща, които ги имаше преди 15 години поне, защото за всичко освен UT им е все през оная работа, както се вижда и от документа.

Това ако говорим за ФИФА конкретно. Жалкото обаче е, че вредата се простира и отвъд. На фонът на рядък диамант като Jedi-a, имаме тъжни истории за закупени студия, които биват унищожени - Visceral убити заедно с един от любимите ми франчайзи, бавната и мъчителна смърт на BioWare. И при двете студия колкото повече се меси ЕА, толкова по-сташно става. Последния Dragon Age четох, че бил замислян като live service, щото много добре им се получи с Anthem, но да видим. Има още десетки студиа, споменавам тези двете, щото са по-специални за мен.

Разбира се ЕА не са само черни, но разбирам хейта към тях.

Rostik79 avatar
Rostik79
27 април 2021
И аз се сетих за студията, които под "грижите" на ЕА се споминаха (и Westwood в това число), но и си мисля дали така или иначе нямаше да имат пак подобна съдба.
Може би най-големият проблем е, че ако ЕА държат правата на даден франчайз (Dead Space, примерно) и не желаят да го развиват, нито продадат няма да видим продължение на любима игра. В някои случаи може и да е за добро това, де.
LethianDream avatar
LethianDream
27 април 2021
Рос, представи си продължение на Dead Space като лайв сървиз, в който отваряш луут боксове, за да продължиш мисиите си Както каза и ти, по-добре не, такова продължение на никого не е нужно
pseto avatar
pseto
27 април 2021
Хейта идва реално от това, че Ultimate Team е хазарт, насочен към децата, но регулаторните органи на големите държави мълчат, понеже почти сигурно получават пари под масата. А пък EA си правят пишки с интелигентността на геймърите, казвайки, че хазартът бил "surprise mechanic" и че Ultimate Team не получавал никакво допълнително внимание, сравнено с останалите режими. Което абсолютно не е така. И без да си гений е видно, че всичко се хвърля по Ultimate Team, а останалите режими умишлено биват оставяни скопени, за да стигнат всички до ротативката рано или късно.

Сега пък реват кенефите от EA, че били преиначили думите им.

Иначе да, аз играя малко FIFA, колкото да напиша ревю, въпреки че си оставам фен на футболните заглавия и като цяло съм "гладен" за такива. И пари за луут кутиите не давам. Ама... хейтя и се надявам да изяде дървото Ultimate Team. Ама EA няма да се дадат.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
27 април 2021
Хейта е за глупавите им практики и зааради факта, че опропастиха толкова много поредици. Dead Space е един пример, също и Need for Speed бих добавил. Да не говорим, че погребаха Visceral Games. Що се отнася, до "качествените" игри, които EA вадят, дори не се разработват лично от тях, те са просто издател. И май, качеството зависи от това, колко се врат и те в разработката. Още повече, хич не ме вълнува ФИФА. Последната игра там, която играх, май беше 11, и дори пак бих се върнал към нея, макар че не съм най-големия фен на футбола. Повече съм по баскетбола аз. И затова и цъкам NBA 2K16, като последната читава игра от онази поредица.
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
29 април 2021
ЕА не са виновни, виновни са тези които са се продали на EA
LethianDream avatar
LethianDream
29 април 2021
Съгласен с Джейк. Като искаш МНОГО пари за новите си игри, правиш ги както кажат мастърите от EA- без чувство и без творческа красота- за сухия кеш и чакаш-ако продажбите не станат спрямо техните планове, да гризнеш дръвцето. Чакам лебедовата песен на Bioware с новия Dragon Age- почти на 90 процента се подписвам, че това ще е последната им игра след провала Антем.
LethianDream avatar
LethianDream
27 април 2021
Абсолютно е ясно на всеки, който е играл UT, че там се влагат всички усилия на EA-постоянно има нови тематични "пакове" на различни теми и Squad Challenges, нещо, което няма как да видиш в другите режими на играта. И без доклади това е видно за всички. Друг е въпроса, че другите режими страдат изключително много от този факт. Примерно като играех кариера, не знам какво беше станало, но като договарях играчи мениджъра ми беше станал някакъв гащник, който говореше само с такива гащници като самия него, тоест фигурката, вместо да си както аз съм я нагласил, играта си прави каквото си иска. Да не говорим за смеха, който и досега засичам след мач- единия треньор да стиска за ръката "въздуха", вместо фигурката на другия треньор
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл