hategame logo
Германският парламент обмисля предупредителни знаци за луут кутии
пуснато на 10 март 2021 от pseto
loot boxes
Парламентът на Германия обмисля да прибави етикети към кутиите на игри с луут кутии, които да показват, че те включват допълнителни механики за монетизиране. Новината научихме по-рано през седмицата, като първоначалните информации бяха, че се обмисля превръщането на всички игри с платени луут кутии в 18+ продукти.

Последното обаче беше редактирано от проектозакона, наличен на сайта на Бундестага. Дали EA са се намесили с малко лобизъм в последния момент или е ставало дума за някаква техническа грешка - няма как да знаем. Но определено превръщането на игрите с луут кутии в 18+ заглавия щеше да удари Electronic Arts... здраво.

В новия си вид проектозаконът е доста по-мек. Докато един предупредителен знак може би ще накара някои родители да не купят FIFA 21 на децата си, то повечето ще го игнорират. Особено ако футболното заглавие на EA си остане достъпно за всички аудитории над 3-годишна възраст. Освен това в днешно време геймингът се е обърнал към дигиталното, а там всякакви рейтинги и предупредителни етикети са още по-трудни за забелязване.

Ultimate Team е най-успешният продукт на EA в последните години. Той носи по над милиард и половина годишен приход. Така EA се бори със зъби и нокти, за да не бъде въведено законодателство, което да навреди на режима... и засега се справя добре в това.

Коментари
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
10 март 2021
https://i.imgur.com/nrjrjpa.png
HighFist avatar
HighFist
11 март 2021
Трябва да има регулации. Много пари потъват по този начин.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл