hategame logo
Служител на EA продава футболисти в Ultimate Team за хиляди евро?
пуснато на 12 март 2021 от pseto
ultimate team scandal
Пореден скандал избухна покрай EA по-рано през седмицата и този път той е наистина интересен. За какво става дума ли? Човек, почти несъмнено свързан с EA, е обвинен, че продава футболисти срещу реални пари.

Как избухва скандала? Различни Twitter акаунти започнаха да разпространяват кореспонденции, в които се уговарят с неизвестен човек да купуват футболисти в Ulitimate Team. Някои скрийншотове показват оферти, вариращи между 1000 и 1700 евро. В първия случай получавате две от т.нар. „moments” карти, във втория (срещу 1400 евро) 3 подобни карти, а срещу 1700 евро – 3 moments и 2 TOTY.

В случай, че не сте наясно за какво иде реч – „moments” са карти, ознаменуващи важен момент от кариерата на някоя легенда като Кройф, Пеле, Марадона, бразилския Роналдо и много друго. TOTY пък е съкращение от Team of the Year. Лаконично казано, говорим за екстремално добри откъм статистики футболисти, които са почти невъзможни за получаване от тестетата с карти в играта и които струват една камара виртуална валута, която трябва да фармите може би дори с години.

Интересен е начинът, по който тези карти биват доставяни. Те просто биват изпратени като награда на човек, дал акаунта си (тоест не се минава през аукциона на FIFA 21). Това означава, че някой с достъп до бекенд услугите на футболната игра раздава директно тези играчи.

EA вече излязоха със съобщение, че приемат обвиненията изключително сериозно и ще направят вътрешно разследване. Ще е интересно да видим дали скоро няма да се намери и някой виновник.

Тук, естествено, няма как да обърнем темата към криминалността на самия режим Ultimate Team. Очевидно тук не става дума за някакъв проблем с него, а за това, че кадър на ЕА се възползва от позицията си. И все пак – не е ли абсурдно, че хора се навиват да плащат хиляди долари за виртуални футболисти?

Коментари
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
12 март 2021
Пожелавам му на този служител да е жив и здрав и дано да НЕ го хванат.
logout avatar
logout
13 март 2021
И аз се надявам да не го хванат. Добре се е сетил за възможноста да отръска комплексарите и будалите, които наливат пари в тия тестета.
pseto avatar
pseto
15 март 2021
Няма как да не го хванат, освен ако някой не си е свършил много зле работата и няма логове. Ама едва ли ще стане нещо особено, сигурно ще го уволнят тоя пич/пичове, той ще си пие бирите с там колкото десетки хиляди евро е изкрал и това е.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
12 март 2021
Това аз никога, ама абсолютно никога не бих могъл да го вдяна. Даваш 1000-1700 евра за виртуален футболист. Тея хора или са на тежки наркотици, или просто за Карлуково,но каквото и да е, не са като нормалните люде.Независимо дали са заможни или напротив,това е същото като да отвориш прозореца и да ги метнеш. ЕА в тоя случай нямат никаква вина,имам предвид Ultimate Team режима. Ами и аз да видя,че има такива будали,и аз щях да ги стрижа.Нали знаете,не е луд тоя,който яде баницата,а този,който му я дава.
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
12 март 2021
Е, в случая лудия е тоя който яде баницата
igra4 avatar
igra4
13 март 2021
Имат пари дават. Наскоро един приятел купи от скалпер PS5 за 1350 лв, има пари не му се чака, плаща си.
Така е в капитализма.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
13 март 2021
Играчкин,твоя приятел е дал за нещо,което реално,ще получи и евентуално ползва,а тея виртуални играчи не ти дават абсолютно нищо. ФИФА-та е скриптирана и дори, и да събереш най-добрите играчи като статистика пак може да удариш дървото.Бих разбрал някой да даде вагон с пари,за нещо,което е рядко и иска да го има,както тоя пич дето плати 50К долара за RTX 3080 founders edition,когат излязоха септември. Колекционерите също ги разбирам,дават маса пари за марки и други такива,но за виртуален футболист не мога да разбера какво удоволствие може да ти донесе,защото така или иначе нито,ще задобрееш много,нито играта ще е по-малко скапана.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
13 март 2021
Още повече, че 5-цата ще му служи с години. Тия карти от Фифа 21 ще станат абсолютно безполезни като излезе 22 или 23, защото давността на онлайн сървърите на една спортна игра е 2 години макс и трябва да почваш отначало.
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
13 март 2021
"както тоя пич дето плати 50К долара за RTX 3080 founders edition"

"Пича" ако ще и милиардер да е, има нещо наречено "принципи", които явно той не притежава и само е доказал, че е толкова психично болен колкото тея с футболистите.
Следващата стъпка е да даде на скалпера да е*е жена му за да получи следващата АрТиЕкс серия - типично consoomer поведение.

Btw същите хора, които правят тея простотии туитват колко много мразят и колко зли за корпорациите и колко много обичат социализма

The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
13 март 2021
Абсолютно съм съгласен,но както казах,тях по-мога да ги разбера,все пак получават нещо срещу парите си,а съвсем отделен въпрос,е че никак не го одобрявам и лично аз не бих платил за нещо, повече отколкото струва(обявили са от дадена компания/фирма).
LethianDream avatar
LethianDream
13 март 2021
Само да поправя Митко като отдаден фен на Фифа и UT режима им. Онлайн режима на UT (вкл. Champions League) продължава точно една (1) година, след което има ново издание на играта и тотален рестарт на всичко.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
14 март 2021
Възможно е. Аз съдя по NBA 2K където обикновено сървърите се поддържат 2 години, вече като са излезли 2 издания след конкретната игра. Например на 2K19 е от 2018 и сървърите ги спряха на 31 Декември 2020. Ама след нея има 2К20 и 2К21. При Фифа може да е друго. Сега друг е въпроса за хората които всяка година си купуват новото издание и умишлено започват отначало.
pseto avatar
pseto
15 март 2021
Lethian, като излезе FIFA 22, ще се рестартира ли отбора ти във FIFA 21? Не би трябвало... ама няма идея, никога не съм изкарвал цял сезон. Или имаш предвид, че практически старата FIFA умира, когато излезе новата (което си е факт, сървърите вероятно са пустиня след премиерата на новото издание, пък оттам нататък си ги бий в главата всички играчи за хиляди евро).

Апропо има един интересен момент - в днешно време с цялото стриймване даване на хиляда евро за футболисти може да се приеме като някаква инвестиция (някои стриймъри могат да си ги избият). Но иначе... иначе си е шибан хазарт, тези футболисти се купуват само защото хората са се изнервили от това да гризат дървото от ротативките.

Но да... да купиш някаква стока, която след 6 месеца ще е абсолютно безсмислена... не знам. Макар че някои хора имат кинти и това е. Преди време играх някаква глупава pay-to-win Facebook игра 1-2 дни, имаше някакви арабели в челните позиции, дето бяха вкарали кой знае колко пари. Ама реално те са налели толкова кеш, колкото бензин харчи златното им бентли за няколко дни. Все тая.

LethianDream avatar
LethianDream
16 март 2021
Да, Псе, имам предвид, че при излизане на новата игра от серията, старата става пустиня онлайн, като Лигата на най-добрите (Champions League) - предполага се, че тези икони-играчи ще ти помогнат да си по-напред там, автоматично я изключват онлайн и я "прехвърлят" в новата версия. Което означава, че в старата остават Friendlies и Division Rivals, които можеш да играеш, докато сървърите умрат, както каза Митко след 2 години примерно..или докато има играчи
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл