hategame logo
Doom Eternal премахва античийт на Denuvo
пуснато на 21 май 2020 от pseto
doom eternal 8
Античийт софтуер на Denuvo ще бъде премахнат от Doom Eternal в следващия пач на играта. Причината за това са куп негативни отзиви на геймърите, които прибегнаха до доброто старо бомбардиране с негативни ревюта в Steam.

Защо се надигнаха гласове ли? Преди седмица в пореден пач за Doom Eternal беше добавен Denuvo Anti-Cheat. Целта на софтуерът е да се справи с хакерите в онлайн режима на шутъра. След същия пач обаче заглавието, което е като цяло отлично оптимизирано и върви добре на широк спектър машини, започва да крашва, виждат се спадове във фреймрейта и други.

Геймърите автоматично скочиха срещу Denuvo, чийто DRM софтуер обикновено влияе негативно на производителността (което е било доказвано от куп потребители и медии с бенчмаркове на кракнати версии на игри и официални такива). И id Software се пречупиха.

В следващия пач софтуерът срещу чийтване на Denuvo ще бъде премахнат, но все пак от компанията уверяват, че не в него е причината за скорошните проблеми. От студиото твърдят, че появилите се крашове идват от проблеми с персонализирането на скинове. Занижената производителност пък е причинена от променен код, свързан с VRAM-а.

Дали това е истина или опит id Software да запазят добрите отношения с Denuvo е трудно да знаем. Но пък поне геймърите ще получат това, което искат.

Коментари
sClass avatar
sClass
21 май 2020
Много глупав онлайн режим, и мисля че е мъртъв вече. А навремето бях приятно изненадан от мултито на doom 2016
pseto avatar
pseto
21 май 2020
Обикновено gimmick мултито не издържа много дълго, истината е, че класическият детмач (или негови варианти) с причина и до ден-днешен са модерни. Ама сто процента скоро ще има детмач като някакво DLC, платено или не.
pepito avatar
pepito
21 май 2020
И на предната махнаха защитата като излезе по торентите. А новата мисля че я кракнаха още първия ден, така че няма смисъл от тези защити, само прецакват нормалните си клиенти, а пиртите си разцъкват без проблеми и без денуво
nightwarrior avatar
nightwarrior
21 май 2020
Те подобно на Rage 2, в техния си стор Bethesda я бяха пуснали без денуво версията, затова толкова бързо стигна до торентите.
pseto avatar
pseto
21 май 2020
Тук говорят за Denuvo Anti-Cheat, което е по-нова услуга. Мисля, че DRM защитата не са я махали. Но и доколкото гледах при Doom Eternal Denuvo-то е интегрирано достатъчно добре, за да не убива фреймрейта (но явно античийта не е).
Charcharo avatar
Charcharo
21 май 2020
Дори и в DOOM има разлика между Denuvo DRM Off и ON. Не е голяма но я има. На 2200G е 134/98 до 147/109
pepito avatar
pepito
22 май 2020
Естествено, че има, хората го доказаха отдавна. Даже по едно време се говореше, че прецаква SSD-та с безкрайни цикли на четене-запис докато играеш, съвсем в началото, но това явно са го оправили вече (или прикрили успешно). Аз лично имах неприятен сблъсък с тази защита преди няколко години и оттогава като видя, че дадена игра ползва денуво, не я купувам
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
22 май 2020
Уан ГоГ то рул дем ол!
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл