hategame logo
Официално: Мик Гордън няма да композира игри на id Software
пуснато на 05 май 2020 от pseto
doom eternal 1
Вече е официално – сътрудничеството между Мик Гордън и id Software приключи. След като в края на миналия месец се появиха спекулации, идващи от самия композитор, че е малко вероятно той да работи в бъдеще със студиото, то имаме и становище по въпроса.

В него id Software не споменават нищо конкретно. Марти Стратън, изпълнителният продуцент на Doom Eternal, пише, че компанията не е успяла да се синхронизира с Гордън в някои технически елементи от разработката на шутъра. Тази лоша комуникация е довела до „ерозиране на отношенията“ и „неясноти и рискове относно разработката на проекта“.

Общо взето говорим за корпоративно празнодумстване. Така и не става ясно какво точно се е случило и къде точно id Software и Гордън не са се разбрали.

Интересно е, че компанията и композитора имаха плодотворно сътрудничество преди това с Doom от 2016, чийто саундтрак получи куп положителни отзиви. Всъщност и този на Doom Eternal бе добре приет – поне ако говорим за състоянието му в играта. В края на миналия месец получихме и самостоятелна версия на музиката от Doom Eternal. Която създаде скандал.

В Twitter се появиха критики към качеството на работата на Гордън. Той пък отговори, че почти не е участвал в мастерирането и че едва ли ще работи в бъдеще с id Software. Без да посочва причини за разкола.

Тъй или инак Гордън все още изглежда има стабилни отношения с Bethesda, собствениците на id Software. Той е участвал в саундтраците на новите Wolfenstein игри, а също и на страхотния Prey.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл