hategame logo
Геймингът с близо 30% спад за февруари
пуснато на 16 март 2020 от pseto
gaming
Продажбите на продукти, свързани с гейминга – в което число влиза хардуер, софтуер и аксесоари – са записали сериозен спад през миналия месец в САЩ. Данни както обикновено черпим от NPD.

От тях научаваме, че приходите за февруари възлизат на 755 милиона долара. Това е с 29% по-малко, сравнено със същия месец през 2019 година. При софтуера – в което се включени и физически, и дигитални версии на игри – спадът е 36%. Ако говорим за гейм хардуер, там приходите са намалели с 34%.

Всичко това не е изненадващо, естествено. На софтуерния фронт не видяхме почти никакви нови премиери през февруари. За разлика от 2019-а, която беше доста силна. При хардуера пък се очаква новото конзолно поколение, което също оказва своето значително влияние (макар че Switch продължава да държи фронта, бидейки единствената конзола с увеличаващи се продажби).

Научаваме и топ 10 на най-добре продаващите се игри в САЩ за миналия месец. Списъкът изглежда така:

1. Call of Duty: Modern Warfare
2. NBA 2K20
3. Grand Theft Auto V
4. Dragon Ball Z: Kakarot
5. The Division 2
6. Mario Kart 8
7. Ring Fit Adventure
8. Madden NFL 20
9. Super Smash Bros. Ultimate
10. Jedi: Fallen Order

Коментари
God avatar
God
17 март 2020
Конзолите за гейм хардуер ли се водят, не са ли към играчките
igra4 avatar
igra4
17 март 2020
Не скъпите ПеЦе-та се водят за играчки.
Charcharo avatar
Charcharo
17 март 2020
Този идиот се води инженер^
HEDT и HPC са най-скъпите части брат. И се използват за истинска работа.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
17 март 2020
Ами не. Има си също толкова хора които си играят на конзоли, колкото и на компютър. Кефи ме обаче как Играча продължава да се афектира.
Rostik79 avatar
Rostik79
17 март 2020
Да видим за март месец, дето нали уж си стоят европейците вкъщи дали няма да има ръст на дигиталните копия...
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
17 март 2020
Еми, аз дадох своя принос за увеличаване на продажбите, накупих разни неща в ГоГ, 3/4 съм ги играл, но имаше и добри попадения.
pseto avatar
pseto
17 март 2020
На мен ми се струва, че повечето хора ще заложат на останалите открай време игри за цъкане. То реално от потенциалните комерсиални хитове най-вече се отличава Doom, другото е Nioh 2 и туйто. Плюс Mount&Blade II, който си е все пак нишов, де. Сигурно някои големи разпространители ги е яд, че не пуснаха игри горе-долу сега, това е един от идеалните моменти за нови премиери.
bgrmammoth avatar
bgrmammoth
17 март 2020
И аз спомогнах за приходите им като си взех Ori and the Will of Wisps, но като гледам друго не си харесах за тази година така, че догодина пак.
pseto avatar
pseto
17 март 2020
Годината общо взето е "празна" към момента, много малко неща са обявени официално (като куп са с въпросителни за точна дата на излизане и преди коронавируса). Ама сега ще е интересно какво ново предстои да се покаже.
God avatar
God
17 март 2020
RE3 мисля не са я отложили.
Rostik79 avatar
Rostik79
18 март 2020
В случая ще "намажат" игри по-стари или на по-ниски цени, защото хитовете вече са си ги взели феновете, а тези, които ужким ще си стоят вкъщи ще заложат на по-стари, евтини игри или на такива на намалени цени (които също няма да са новите хитове, колкото и оскъдни да са). Примерно игри от 2016-2018-та.
nightwarrior avatar
nightwarrior
18 март 2020
Aбе има си специфични случаи. Ето аз чакам Дуум, щях и на Nioh да скоча ако имаше РС премиера сега(или нормален ремап, щото в момента само ще се нервя). Чакам и Банерлорда в края на месеца. И трите са дефакто нови, стари игри не съм вземал, ама аз имам и сериозен каталог през който се движа сега лека-полека.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл