hategame logo
EA иска Codemasters да запази идентичността си
пуснато на 16 май 2021 от pseto
wrc codemasters
EA иска Codemasters да запази своята идентичност, подобно на Respawn. Това споделя Андрю Уилсън, шефът на Electronic Arts, в интервю за изданието MCV.

"Подобно на Respawn, нашата цел не е да купим Codemasters и да ги превземем, нашата цел не е да превърнем Codemasters просто в поредното студио на EA", казва Уилсън. Той добавя, че основната причина за придобиването на британската компания, известна с рейсърите си, е появилата се възможност за това.

Миналата година стана ясно, че Take-Two обмисля да купи Codemasters за малко под 1 милиард долара. Преди сделката да бъде финализирана се намеси EA, които започнаха да наддават. Всъщност само първото увеличаване на цената с 200 милиона долара беше достатъчно, за да се откажат Take-Two.

Въпросът е дали обаче EA наистина няма да се меси на Codemasters и ще ги остави да запазят своята идентичност. С компании като BioWare например подобно нещо не се случи - напротив, EA успя да изстиска душата на студиото, което днес няма нищо общо с онова, което беше в миналото.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
29 май 2021
Сто процента, впоследствие ще се появи уловка.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл