hategame logo
EA планира рейсъри всяка година
пуснато на 04 февруари 2021 от pseto
dirt 4 2
EA планира да залага здраво на рейсърите, ако сделката им с Codemasters бъде успешно финализирана. Това научаваме по време на финансовите резултати на разпространителя, обявени през седмицата.

Тъкмо наскоро пък бордът на директорите на британската компания потвърди сделката. Така тя трябва да премине единствено през регулаторните органи – но едва ли ще има проблем.

Codemasters са една от най-големите компании днес, ако говорим за рейсъри. Под шапката им са франчайзи като F1, Dirt, Grid, а отскоро те отново имат лиценз за WRC. Също така преди няколко години купиха и Slightly Mad, студиото зад Project Cars.

EA пък продължават да пускат нов Need for Speed на всеки две години. Сигурно е обаче, че след купуването на Codemasters ще започнем да виждаме много, много рейсъри.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
05 февруари 2021
Тъпкани с микроплащания със сигурност. Да направят и нужда от постоянна връзка към интернет за Single Player. Да изкопаят гроба и на Codemasters.
vanmx avatar
vanmx
05 февруари 2021
Фен съм на codemasters от първия Cmr за PS1 и Toca Race Driver насам, ама тая работа с EA според мен е кофти нещо, защото техните рейсъри са съвсем другата противоположност що се отнася до качество спрямо тези на codemasters.
pseto avatar
pseto
08 февруари 2021
Да, TOCA-та беше много яка, липсват ми игрите от около 2000 година, чийто геймплей беше някаква златна среда между симулатор и аркада. Хем да имаш щети и да няма rubberband AI и подобни евтини механики, хем и да не е баш стопроцентов симулатор, който жанр на мен не ми допада толкова. Colin McRae 2 още я преигравам чат-пат.

Тази сделка с EA... кой знае. Исторически подобни неща не завършват добре за компаниите, купени от Electronic Arts. Все пак Codemasters са си голямо студио, ако им оставят повечко независимост може и да не се промени много.

Rostik79 avatar
Rostik79
05 февруари 2021
Ще продават една и съща игра всяка година на пълна цена и само ще вкарват някой друг модел автомобил и писта.
HighFist avatar
HighFist
05 февруари 2021
Интересът към рейсърите май не е толкова силен, колкото беше едно време.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл